ΑΘΗΝΑ
15:50
|
19.04.2024
Το τυπικό νοικοκυριό «δεν θα πληρώνει πάνω από 2.500 λίρες (2.882 ευρώ) ετησίως για καθε ένα από τα επόμενα δύο χρόνια», δήλωσε η Λιζ Τρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας ανακοίνωσε σήμερα ένα ευρύ πακέτο στήριξης για να βοηθήσει τους Βρετανούς να ανταπεξέλθουν τους ραγδαία αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και να προσελκύσει επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα.

Η Τρας ανακοίνωσε την εφαρμογή ανώτατου ορίου στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκοιριών «που θα δώσει στους ανθρώπους βεβαιότητα». Το τυπικό νοικοκυριό «δεν θα πληρώνει πάνω από 2.500 λίρες (2.882 ευρώ) ετησίως για καθε ένα από τα επόμενα δύο χρόνια», κάτι που σύμφωνα με την πρωθυπουργό θα δώσει στο μέσο νοικοκυριό «μια εξοικονόμηση 1.000 λιρών (1.153 ευρώ) ετησίως».

Το ανώτατο όριο, που τέθηκε από τη ρυθμιστική αρχή Ofgem, ουσιαστικά περιορίζει το ποσό που μπορεί να χρεώσει ένας προμηθευτής για τα τιμολόγιά του, ωστόσο αυτό το όριο έχει αυξηθεί πρόσφατα λόγω της αύξησης των τιμών χονδρικής. Το όριο θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου, ενώ θα υπάρχει επίσης ισοδύναμη εγγύηση για τις επιχειρήσεις για τους επόμενους έξι μήνες. Στη συνέχεια θα υπάρξει περαιτέρω υποστήριξη για ευάλωτους τομείς, ανέφερε η πρωθυπουργός, προτείνοντας στις επιχειρήσεις να αναζητήσουν τρόπους ώστε να γίνουν πιο ενεργειακά αποδοτικές και να παράγουν τη δική τους ενέργεια.

Σύμφωνα με την Τρας, «Ο ασφαλής ενεργειακός εφοδιασμός είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ευημερία», ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι «καθαρός εξαγωγέας ενέργειας» έως το 2040. «Θα τερματίσω τη βραχυπρόθεσμη προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου στον ενεργειακό εφοδιασμό μια για πάντα», υποστήριξε η πρωθυπουργός.

Το πλήρες κόστος του πακέτου θα καθοριστεί από τον υπουργό Οικονομικών Κουάσι Κουάρτενγκ Kwasi Kwarteng αργότερα αυτόν τον μήνα, με την Τρας να δηλώνει ότι θα περιορίσει τον πληθωρισμό έως και 5%. Πριν από την ανακοίνωση, οι λογαριασμοί ενέργειας για τους Βρετανούς επρόκειτο να φτάσουν τις 3.549 λίρες (4087 ευρώ) ετησίως από την 1η Οκτωβρίου, από 1.971 λίρες (2.269 ευρώ), ενώ ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα λάβει «υπόψη» την ανακοίνωση του ενεργειακού σχεδίου της νέας πρωθυπουργού όταν θα αποφασίσει για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα