ΑΘΗΝΑ
09:52
|
03.05.2024
Την ανακοίνωση έκανε ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων του Ιράν, ταξίαρχος Χαμίντ Βαχεντί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων του Ιράν, ταξίαρχος Χαμίντ Βαχεντί, δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν έχει επιτύχει πλήρη αυτάρκεια στον εφοδιασμό των αεροπορικών του δυνάμεων με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μάχης (drones).

«Έχουμε επιτύχει 100% αυτάρκεια στον τομέα των drones, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε σε αυτές τις προσπάθειες», ανέφερε ο Βαχέντι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA. «Η Πολεμική Αεροπορία έχει δημιουργήσει δύο πολύ χρήσιμα drones, το Kaman-12 και το Kaman-22», πρόσθεσε ο Βαχέντι.

Το Kaman-12, που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2019, είναι ένα ιρανικό μαχητικό drone ικανό να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις με πυραύλους αέρος-εδάφους, καθώς και ηλεκτρονικό πόλεμο και αναγνώριση. Το Kaman-22, που παρουσιάστηκε το 2021, είναι το πρώτο μαχητικό drone στο Ιράν ικανό να μεταφέρει όλους τους τύπους φορτίου, με δυνατότητα ανίχνευσης, παρακολούθησης, συλλογής πληροφοριών και φωτογράφησης μακρινών στόχων, καθώς και υψηλή ικανότητα μάχης μέσω της χρήσης διαφόρων έξυπνων πυρομαχικών.

Την 1η Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, μαζί με το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, εργάζονται για τη δημιουργία ενός δικτύου drones για τον περιορισμό του στρατού του Ιράν. Την 2α Σεπτεμβρίου, το ιρανικό ναυτικό κατέσχεσε δύο αμερικανικά θαλάσσια drones στην Ερυθρά Θάλασσα πριν τα απελευθερώσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα