ΑΘΗΝΑ
22:07
|
25.03.2023
Δυναμικό συλλαλητήριο από φοιτητικούς συλλόγους σήμερα στις 19:00 στο κέντρο της Αθήνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 19:00 στα Προπύλαια, οι φοιτητικοί σύλλογοι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την ανάπτυξη της νέας της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές της χώρας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ προαναγγέλλουν επίσης σύσκεψη συντονισμού την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώστε να συζητηθεί η συνέχεια των δράσεων τους.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί», τονίζουν οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους και συμπληρώνουν πως οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την είσοδο της αστυνομίας στα ιδρύματα και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για μόρφωση και δωρεάν σπουδές.

Υπογραμμίζουν επίσης, πως σημαντικές ευθύνες αναλαμβάνουν και οι πρυτανικές αρχές «συναινώντας στον κρατικό αυταρχισμό μέσα στα πανεπιστήμια».

Κεντρική Φωτογραφία: Κυριάκος Φίνας

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές

Το 1821 και η Πολυπολικότητα: Επτά Σημεία

Παιδιά και Επανάσταση

Έρωτας και αναρχία: Γενιά από εύφλεκτα υλικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα