ΑΘΗΝΑ
16:09
|
03.05.2024
Αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου δήλωσε ότι στόχος της κίνησης είναι η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό ρούβλι θα βρίσκεται στον κατάλογο των νομισμάτων που χρησιμοποιούνται από τις αιγυπτιακές τράπεζες εντός του μηνός και θα χρησιμοποιείται από τουριστικές εταιρείες και ξενοδοχεία, δήλωσε αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Monitor.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε στο πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε επίσης ότι η τράπεζα, σε συνεργασία με το αιγυπτιακό υπουργείο Οικονομικών, θα επιτρέψει στις τράπεζες σε όλη την Αίγυπτο να έχουν πρόσβαση στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα Mir αργότερα τον Σεπτέμβριο, με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα της απόφασης, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκανε την κίνηση εν όψει της επόμενης χειμερινής τουριστικής περιόδου, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αυστηροποίησε τα μέτρα κατά της εισόδου Ρώσων τουριστών στην Ευρώπη.

Η πηγή εξήγησε ότι η απόφαση να χρησιμοποιηθεί το ρωσικό ρούβλι στοχεύει στην επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αιγύπτου να διαφοροποιήσει τις πηγές ξένου συναλλάγματος, και τόνισε ότι η σύνδεση της Αιγύπτου με το ρωσικό σύστημα πληρωμών θα βοηθήσει στην αγορά ρωσικών προϊόντων, ειδικά σιταριού και λιπασμάτων, στο ρωσικό νόμισμα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ότι το ρούβλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή μέρους της αξίας των προϊόντων που εισάγει η Αίγυπτος από τη Ρωσία, γεγονός που θα μειώσει την πίεση στο αιγυπτιακό απόθεμα μετρητών σε δολάρια.

Η Αίγυπτος εισάγει το 70% των αναγκών της σε σιτάρι από τη Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Δημόσιας Κινητοποίησης και Στατιστικής, τα οποία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια του 2021, η Αίγυπτος εισήγαγε 4,2 εκατομμύρια τόνους ρωσικού σιταριού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα