ΑΘΗΝΑ
15:22
|
26.04.2024
Εκατοντάδες οδηγοί ταξί με σημαίες της Ισπανίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας ζήτησαν την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργισμένοι οδηγοί ταξί από όλη την Ευρώπη σταμάτησαν την κυκλοφορία στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθούν κατά της εταιρείας παροχής μεταφορικού έργου Uber.

Η συγκέντρωση ακολουθεί την έρευνα Uber Files τον Ιούλιο, η οποία κατέγραψε πώς η Uber είχε σχέση με κορυφαίους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και παρέκαμψε τους κανονισμούς στην προσπάθειά της να αποφύγει τη δικαιοσύνη. Απογοητευμένοι από τις κυβερνήσεις τους, οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι θέλουν να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκατοντάδες οδηγοί διέσχισαν την οδό Belliard των Βρυξελλών κραδαίνοντας ισπανικές, ελβετικές και ιταλικές σημαίες μπροστά από το κτίριο Berlaymont της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου τοποθέτησαν ταφόπλακες λέγοντας στην ΕΕ να «δράσει τώρα ή να μην κλάψει αργότερα».

Το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο διερευνούν πρόταση της Κομισιόν σχετικά με την εργασία στο πλαίσιο πλατφόρμας, η οποία θα μπορούσε να επαναταξινομήσει έως και 4,1 εκατομμύρια εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών της Uber, ως υπαλλήλους και όχι ως ανεξάρτητους εργολάβους.

Σε δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκπρόσωπος της Uber ανέφερε ότι η Uber «ρυθμίζεται πλέον σε περισσότερες από 10.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο, δουλεύοντας σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης για να βελτιώσει τη ζωή όσων χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας και τις πόλεις που εξυπηρετούμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα