ΑΘΗΝΑ
08:04
|
25.04.2024
«Σίγουρα τους παρέχουμε πληροφορίες για τις συνθήκες», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάστηκαν στενά με τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πριν από την αντεπίθεση στο Χάρκοβο, παρέχοντας στον στρατό του Κιέβου πληροφορίες για την κλιμάκωση της επιχείρησης, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ΗΠΑ ήταν «σε στενή επαφή και συζήτηση με τον ουκρανικό στρατό. Είχαν ποικίλες επιλογές. Σίγουρα τους παρέχουμε πληροφορίες για τις συνθήκες, αλλά στο τέλος, πρόκειται για ουκρανική επιλογή», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου απαντώντας σε ερώτηση του Τύπου σχετικά με την εμπλοκή της Ουάσινγκτον στον σχεδιασμό της αντεπίθεσης.

Στη συνέχεια, ο αξιωματούχος υπογράμμισε πώς η χώρα του θα συνεχίσει να παρέχει εκπαίδευση για τον στρατό της Ουκρανίας σε σύγχρονα οπλικά συστήματα που προμηθεύει η Δύση στη χώρα καθώς εξελίσσεται ο πόλεμος. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαιδεύουν ήδη εδώ και μερικούς μήνες ουκρανικές δυνάμεις για το πώς να χειριστούν μερικές από τις νεότερες, πιο σύγχρονες δυνατότητες που παρέχουμε στην Ουκρανία», δήλωσε ο αξιωματούχος. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης την παροχή βοήθειας στις δυνάμεις του Κιέβου με τη «συντήρηση, επισκευή και διατήρηση αυτών των δυνατοτήτων. Οπότε, σίγουρα θα συνεχίσουμε αυτόν τον τομέα της εκπαίδευσης», σημείωσε.

Επιπλέον, ο αξιωματούχος του Πενταγώνου τόνισε πως ορισμένες χώρες άρχισαν να επενδύουν και να εργάζονται για την παροχή βασικής εκπαίδευσης στους Ουκρανούς στρατιώτες και πως οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ομάδας Επαφής συζήτησαν τα επόμενα βήματα στην εξέλιξή της εκπαίδευσης κατά τη συνάντησή τους στο Ράμσταιν πριν από λίγες ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα