ΑΘΗΝΑ
22:58
|
16.04.2024
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για επαφές με Ρώσους αξιωματούχους για μια ανταλλαγή κρατουμένων στις ρωσικές και αμερικανικές φυλακές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μπιλ Ρίτσαρντσον, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και συχνός απεσταλμένος σε διαπραγματεύσεις για ομήρους, ο οποίος εργάζεται για την απελευθέρωση της σταρ του WNBA, Μπρίτνεϊ Γκρίνερ και του Αμερικανού φυλακισμένου στη Μόσχα, Πολ Γουίλαν, επισκέφτηκε τη Ρωσική πρωτεύουσα αυτή την εβδομάδα και είχε συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους, δήλωσε πρόσωπο με γνώση του θέματος την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με το Associated Press.

Η επίσκεψη έγινε καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέχισαν να πιέζουν τη Ρωσία να απελευθερώσει την Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, η οποία καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε εννέα χρόνια φυλάκιση για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών, και τον Πολ Γουίλαν, στέλεχος εταιρικής ασφάλειας που εκτίει ποινή 16 ετών για κατηγορίες που σχετίζονται με κατασκοπεία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι οι ΗΠΑ είχαν κάνει μια «ουσιαστική πρόταση» στη Ρωσία για να διευκολύνουν μια ανταλλαγή. Αν και δεν διευκρίνισε τους όρους της πρότασης, πηγές αναφέρουν ότι περιλαμβάνει την απελευθέρωση του καταδικασμένου στις ΗΠΑ, για εμπόριο όπλων, Βίκτορ Μπουτ.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press τον περασμένο μήνα , ο Μπιλ Ρίτσαρντσον δήλωσε αισιόδοξος για τις πιθανότητες ανταλλαγής κρατουμένων, αναφέροντας ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή, η ανταλλαγή είναι αναλογική «δύο προς δύο», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα