ΑΘΗΝΑ
00:14
|
06.12.2022
Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως αν οι ΗΠΑ προμηθεύσουν το Κίεβο με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, θα γίνουν «μέρος της σύγκρουσης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να προμηθεύσουν το Κίεβο με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, θα περάσουν μια «κόκκινη γραμμή» και θα γίνουν «μέρος της σύγκρουσης».

«Εάν η Ουάσινγκτον αποφασίσει να προμηθεύσει πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς στο Κίεβο, τότε θα περάσει μια κόκκινη γραμμή και θα γίνει άμεσο μέρος της σύγκρουσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Οι ΗΠΑ δείχνουν ενδιαφέρον να παρατείνουν τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο και φυσικά, να ελέγξουν αυτή την κατάσταση, δηλαδή την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στις εχθροπραξίες», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι «ο αμερικανικός στρατός προετοίμαζε την πρόσφατη ‘αντεπίθεση’ της Ουκρανίας για αρκετούς μήνες». «Τότε έχω μια ερώτηση: είναι ακόμα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και της Δύσης; [Οι ΗΠΑ], μεταξύ άλλων, παρείχαν στο καθεστώς του Κιέβου πληροφορίες και όπλα κρούσης. Με συγχωρείτε, δεν πρόκειται πλέον για συμβουλευτικές υπηρεσίες, δεν πρόκειται για ψυχολογική και ηθική υποστήριξη, πρόκειται για άμεση εμπλοκή», διευκρίνισε η Ζαχάροβα.

Η Ουάσινγκτον έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με προηγμένους πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους έως και 80 χιλιόμετρα μακριά. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία έχει δεσμευτεί να μην χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους για να πλήξει ρωσικό έδαφος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ευθύνες στον Δήμο Σερρών ρίχνει ο διευθυντής του σχολείου

«Καλοβλέπουν» την νομιμοποίηση κρυπτονομισμάτων στη Μόσχα

Νεκρή η 14χρονη Γερμανίδα μαθήτρια μετά από επίθεση με μαχαίρι

Και στα Εξάρχεια δακρυγόνα, μετά από πορεία για τον 16χρονο Φραγκούλη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα