ΑΘΗΝΑ
15:39
|
19.04.2024
Με μια απόφαση της τελευταίας στιγμής στην οποία η σύνταξη καταρρέει στοιχειοθετήθηκε η απαγόρευση της κινητοποίησης στα Προπύλαια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με πρόφαση την διατάραξη της «κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής», σε μια απόφαση της τελευταίας στιγμής όπου η σύνταξη καταρρέει στοιχειοθετήθηκε η αστυνομική απαγόρευση της κινητοποίησης στα Προπύλαια ενάντια στην καταστολή και την παρουσία της αστυνομίας στους χώρους των πανεπιστημίων το απόγευμα του Σαββάτου. 

«Πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή της θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή πραγματοποίησής της, τις ειδικότερες κυκλοφοριακές συνθήκες, τα χαρακτηριστικά του οδικού περιβάλλοντος και τη σημασία της οδού ή των οδών που εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν από τη συνάθροιση στην εν γένει κυκλοφορία, καθώς και τη μη παρακώλυση της κυκλοφορίας και της πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και νοσηλευτικά ιδρύματα, τη λειτουργία υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων και τον εφοδιασμό της αγοράς με είδη ζωτικής σημασίας, και γενικά ο βαθμός διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής» αναγράφεται στην απόφαση που φέρει την υπογραφή του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχου Γιώργου Μιχαηλίδη.

Ερωτήματα εγείρει, μεταξύ άλλων, το επιχείρημα της «παρακώλυσης της κυκλοφορίας και της πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες» το απόγευμα του Σαββάτου, δεδομένου ότι αυτές είναι κατά κανόνα κλειστές από το απόγευμα της Παρασκευής. Την ίδια ώρα, ο εφοδιασμός της αγοράς «με είδη ζωτικής σημασίας», τον οποίο επίσης επικαλείται ο Γ. Μιχαηλίδης είναι γνωστό ότι δεν πραγματοποιείται το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Σημειώνεται ότι η απόφαση, που στηρίζεται συνολικά στην παραπάνω μία πρόταση, υπογράφηκε ηλεκτρονικά στις 18.29 το απόγευμα του Σαββάτου, μισή ώρα δηλαδή πριν την έναρξη της συγκέντρωσης στα Προπύλαια, επιχειρώντας επί της ουσίας να νομιμοποιήσει την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους φοιτητές, στην κατεύθυνση του δόγματος της ακραίας καταστολής, που είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα