ΑΘΗΝΑ
04:02
|
20.04.2024
Η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας θα πρέπει να επιστραφεί στους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της, δήλωσε ο Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρέπει να επιστρέψει όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας θα πρέπει να επιστραφεί στους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της, δήλωσε ο Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κρατήσει την Κριμαία σε περίπτωση που ο πόλεμος λήξει μέσω διαπραγματεύσεων, ο Ερντογάν απάντησε πως «Αυτοί είναι οι απόγονοί μας», αναφερόμενος στους κατοίκους της Κριμαίας. «Εάν επρόκειτο να κάνετε αυτό το βήμα προς τα εμπρός, εάν μπορούσατε να μας αφήσετε, θα ανακουφίζατε επίσης τους Τάταρους της Κριμαίας και την Ουκρανία επίσης. Αυτό λέγαμε πάντα».

Ο Ερντογάν, που ισχυρίστηκε ότι όταν συναντήθηκε με τον Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος του έδωσε την εντύπωση ότι ήταν «πρόθυμος να τελειώσει αυτό το συντομότερο δυνατό», ανέφερε επίσης ότι 200 αιχμάλωτοι θα ανταλλαγούν μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Στη συνέντευξη, ο Ερντογάν συνέχισε να παρουσιάζει την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ως ουδέτερο μέρος στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, λέγοντας ότι η παύση των εχθροπραξιών δεν θα επιτευχθεί με το να «πάρουμε θέση». Ωστόσο, ανέφερε επίσης ότι η «εισβολή της Ρωσίας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα