ΑΘΗΝΑ
17:37
|
30.01.2023
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ήρε ορισμένες από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν έπειτα από αίτημα του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται το Starlink, η δορυφορική υπηρεσία διαδικτύου της εταιρείας του, στο Ιράν, καθώς στη χώρα πραγματοποιούνται μαζικές διαδηλώσεις με αφορμή το θάνατο της Μαχσά Αμινί μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία «ήθους» στην Τεχεράνη.

«Ενεργοποιείται το Starlink», ανέφερε ο Μασκ στο Twitter, απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ότι η Ουάσινγκτον «ανέλαβε δράση σήμερα για να προωθήσει την ελευθερία του Διαδικτύου και την ελεύθερη ροή πληροφοριών για τον ιρανικό λαό».

Το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε χθες ότι αίρει ορισμένες από τις εμπορικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν, ώστε οι τεχνολογικές εταιρείες να προσφέρουν πλατφόρμες και υπηρεσίες που θα επιτρέψουν στους Ιρανούς να αποκτήσουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Ο Μασκ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η SpaceX επιθυμεί να παρέχει τη δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink, η οποία ήδη παρέχεται στην Ουκρανία, στους Ιρανούς, ανακοινώνοντας ότι θα ζητούσε εξαίρεση από τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παλαιστινιακό, Ουκρανία και Ιράν στην ατζέντα της επίσκεψης Μπλίνκεν στο Ισραήλ

Το Ισραήλ ο κύριος ύποπτος για την επίθεση σε ιρανικό εργοστάσιο

Συνάντηση Μαχμούντ Αμπάς – Ουίλιαμ Μπερνς στη Ραμάλα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κισίντα και Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα