ΑΘΗΝΑ
04:04
|
25.04.2024
Η Χάρις θα επισκεφθεί και τη Νότιο Κορέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Τόκιο βρέθηκε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις. Η Χάρις, η οποία βρίσκεται επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην κρατική κηδεία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Φουμίο Κισίντα.

Σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου, κατά τη συνάντηση τους, «συζήτησαν για τις επιθετικές και ανεύθυνες προκλήσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στα στενά της Ταϊβάν και βεβαίωσαν εκ νέου τη σημασία της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στο στενό της Ταϊβάν»

Το ταξίδι της Καμάλα Χάρις στην Ασία θα συνεχιστεί με την επίσκεψή της στη Νότιο Κορέα. Οι επισκέψεις αυτές λαμβάνουν χώρα λίγες μέρες μετά τη δήλωση Μπάιντεν πως οι ΗΠΑ προτίθενται να υπερασπιστούν στρατιωτικά την Ταϊβάν και τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον πρόεδρο των Φιλιππινών για το ίδιο θέμα.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα αυτόν το μήνα, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε συμφωνία πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 1,1 δισ. στην Ταϊβάν.

Η συζήτηση Χάρις – Κισίντα στράφηκε και στη Βόρεια Κορέα, σχετικά με την πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων της γειτονικής στην Ιαπωνία χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα