ΑΘΗΝΑ
15:04
|
20.04.2024
Ο προτεινόμενος φράκτης θα καλύπτει το 10-20% των ανατολικών συνόρων της Φινλανδίας, ή 130-260 χιλιόμετρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε έκθεσή της η Φινλανδική Συνοριοφυλακή συνιστά την κατασκευή φυσικού φράγματος σε μέρος των συνόρων της χώρας με τη Ρωσία λόγω «πρόσφατων αλλαγών στο περιβάλλον ασφαλείας», όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο προτεινόμενος φράκτης θα καλύπτει το 10-20% των ανατολικών συνόρων της Φινλανδίας, ή 130-260 χιλιόμετρα, δήλωσε ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής, Πάσι Κοσταμοβάρα, στον φινλανδικό Τύπο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του θα χτιστεί στο νοτιοανατολικό τμήμα των συνόρων, όπου υπάρχει περισσότερη δραστηριότητα.

Ωστόσο ο φράκτης είναι απίθανο να αλλάξει κάτι βραχυπρόθεσμα, καθώς η κυβέρνηση πρέπει ακόμα να το συζητήσει και να το εγκρίνει και θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια για να κατασκευαστεί, πρόσθεσε ο Κοσταμοβάρα.

Η Φινλανδία έχει δει μια τεράστια αύξηση των Ρώσων πολιτών που διασχίζουν νόμιμα τα σύνορα τις τελευταίες ημέρες, με άνδρες ηλικίας στρατολόγησης να επιδιώκουν να αποφύγουν τη μερική κινητοποίηση που ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη. Περίπου 17.000 Ρώσοι πέρασαν τα σύνορα στη Φινλανδία το περασμένο Σαββατοκύριακο, 80% περισσότεροι από το προηγούμενο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Προς το παρόν, οι παράνομες διελεύσεις δεν είναι «διαδεδομένο φαινόμενο», δήλωσε ο επικεφαλής διεθνούς συνεργασίας της Συνοριοφυλακής, Μάτι Πιτκανίτι, σε τοπικούς δημοσιογράφους. Αλλά οι περιορισμοί στη διέλευση των συνόρων, είτε από τη ρωσική είτε από τη φινλανδική πλευρά, ενδέχεται να αλλάξουν την κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία μείωσε τον αριθμό των τουριστικών θεωρήσεων που εκδίδονται σε Ρώσους πολίτες κατά 90% από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα