ΑΘΗΝΑ
10:39
|
25.04.2024
Το περιστατικό, δεν θεωρείται πιθανό να συνδέεται, με τις απειλές που δέχθηκε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιδρομή της αστυνομίας τις πρώτες πρωινές ώρες, με στόχο μια ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών άφησε πίσω της ένα άτομο νεκρό στο Μέρκσεμ, στη βελγική επαρχία της Αμβέρσας, ανακοίνωσε, σήμερα, η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Κατά τη διάρκεια της επιδρομής σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της οποίας ένα άτομο έπεσε νεκρό», δήλωσε στο Associated Press ο εισαγγελέας Έρικ Βαν ντερ Σιπτ. Το άτομο δεν αναγνωρίστηκε, αλλά δεν ήταν μέλος της αστυνομίας ή των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες βελγικών ΜΜΕ, η θανατηφόρα επιδρομή, ήταν μία μόνο από τις περίπου δώδεκα που πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί στο φλαμανδόφωνο Βέλγιο, κυρίως στην Γάνδη και την Αμβέρσα, μονάδες της βελγικής αστυνομίας.

Ο βελγικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTBF μετέδωσε ότι υπήρχαν υποψίες πως η ακροδεξιά ομάδα η οποία έγινε στόχος των Βελγικών αρχών, σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν έδωσε καμία πηγή για αυτές τις πληροφορίες.

Το περιστατικό, πάντως, δεν θεωρείται πιθανό να συνδέεται, με τις απειλές που δέχθηκε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, ο οποίος βρίσκεται υπό αυστηρή προστασία μετά και τη σύλληψη στην Ολλανδία τεσσάρων ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε σχέδιο απαγωγής του.

Με πληροφορίες από vrt.be, Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα