ΑΘΗΝΑ
13:54
|
09.12.2022
«Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά της εφόσον παραστεί η ανάγκη» απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις προκλήσεις της Άγκυρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην απειλητική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα απόψε το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε επί τέσσερις ώρες με την Ελλάδα σχεδόν να μονοπωλεί την ατζέντα της συνεδρίασης.

«Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά της εφόσον παραστεί η ανάγκη» αναφέρει η ανακοίνωση που έχει ολόκληρη ως εξής:

Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli).

Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας.

Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη.

Νωρίτερα απόψε προηγήθηκε η συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, μετά το πέρας του οποίου εξεδόθη ανακοίνωση που με την οποία εκτοξεύονται σαφείς απειλές κατά της Ελλάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεσκόφ: Η ανταλλαγή κρατουμένων δεν σημαίνει εξομάλυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ

Πούτιν: Η Δύση μετέτρεψε την Ουκρανία σε αποικία

Στην Λαμπεντούζα ελλιμενίστηκε το καράβι με τους 33 πρόσφυγες

Ασταθές πολιτικό κλίμα στο Κόσοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα