ΑΘΗΝΑ
01:26
|
08.09.2024
Το τιτίβισμα του Ίλον Μασκ για το «χτύπημα» της NASA στον αστεροειδή Δίμορφο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χαρακτηρίστηκε «ιστορική στιγμή». Διαστημόπλοιο της αμερικανικής NASA «χτύπησε» εσκεμμένα πάνω σε αστεροειδή με σκοπό να μεταβληθεί η πορεία του με τη δύναμη της κινητικής ενέργειας, κατά τη διάρκεια μιας πρωτοποριακής αποστολής με σκοπό η ανθρωπότητα να μάθει πώς θα προστατευτεί από μια δυνητική μελλοντική υπαρξιακή απειλή γι’ αυτή στο μέλλον.

Το σκάφος-καμικάζι, λίγο μικρότερο από αυτοκίνητο, έπεσε με ταχύτητα η οποία ξεπερνούσε τα 20.000 χιλιόμετρα την ώρα πάνω στον αστεροειδή. Ομάδες της NASA, που βρίσκονταν στο κέντρο ελέγχου αποστολής στο Μέριλαντ, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές τη στιγμή της πρόσκρουσης. «Εισερχόμαστε σε νέα εποχή, στην οποία δυνητικά έχουμε τη δυνατότητα να προστατευτούμε από τη σύγκρουση με επικίνδυνους αστεροειδείς», δήλωσε η Λόρι Γκλέιζ, διευθύντρια πλανητικών επιστημών στη NASA.

Ο επιχειρηματίας, μηχανικός, εφευρέτης και ιδιοκτήτης της εταιρείας διαστημικής τεχνολογίας , Ίλον Μασκ, δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει αυτήν την «ιστορική στιγμή» για το μέλλον των διαστημικών αποστολών. Στον λογαριασμό του στο Twitter παραλληλίζει τη NASA με τον Γουίλ Σμιθ και τον συνάδελφό του κωμικό Κρις Ροκ (σ.σ. Βράχος στα αγγλικά) με τον αστεροειδή Δίμορφο. Το «χτύπημα» της NASA στον Δίμορφο θύμισε στον Ίλον το χαστούκι του Σμιθ στον Ροκ στα Όσκαρ για ένα άστοχο αστείο.

Ο αστεροειδής Δίμορφος έχει διάμετρο 160 μέτρων και δεν εγείρει κανέναν κίνδυνο για τον πλανήτη Γη. Είναι δορυφόρος μεγαλύτερου αστεροειδή, του Διδύμου, και μέχρι τώρα έκανε πλήρη περιστροφή γύρω του σε 11 ώρες και 55 λεπτά. Η NASA θέλει να μειώσει την τροχιά κατά 10 λεπτά, με άλλα λόγια να τον κάνει να πλησιάσει τον Δίδυμο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου η εταιρεία διαστημικών μεταφορών του Ίλον Μασκ έκλεισε ένα ακόμη συμβόλαιο με τη NASA έναντι 1,4 δισ. δολαρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσικό πανεπιστήμιο ανέπτυξε μια μοναδική συσκευή που μπορεί να κοιτάξει στο παρελθόν

Ρωσικό εμβόλιο κατά του καρκίνου πέρασε τις προκλινικές δοκιμές

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Τα πετρώματα της Σελήνης κρύβουν τα αρχαιότερα δείγματα ατμόσφαιρας της Γης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα