ΑΘΗΝΑ
12:16
|
25.04.2024
Μετά τη Φινλανδία και η Νορβηγία έτοιμη να κλείσει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες, αν κριθεί απαραίτητο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τη γειτονική Φινλανδία, που από τα μεσάνυχτα έκλεισε τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες, και η Νορβηγία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε παρόμοια απόφαση αν κριθεί απαραίτητο.

Το Όσλο, προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής, αλλά η Νορβηγή υπουργός Δικαιοσύνης και Εκτάκτων Αναγκών Emilie Enger Mehl ανέφερε πως αν χρειαστεί η χώρα της «είναι έτοιμη να κλείσει γρήγορα τα σύνορα αν χρειαστεί», παρότι όπως σημείωσε οι αφίξεις Ρώσων στην Νορβηγία είναι λίγες συγκριτικά με εκείνες στην Φινλανδία.

Το Storskog είναι ο μόνος συνοριακός μας σταθμός με τη Ρωσία. Έχουμε στενό διάλογο με την αστυνομία και τα τελωνεία για τις εξελίξεις στα σύνορα και ελέγχουμε προσεκτικά όλους όσοι φτάνουν, πρόσθεσε η Νορβηγή υπουργός.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων ενέχει τον κίνδυνο να αυξηθεί η παράνομη διέλευση, οπότε προς το παρόν οι αρχές σκοπεύουν απλά να εντείνουν την φύλαξη και ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων με την Ρωσική πλευρά, χρησιμοποιώντας ελικόπτερα με αισθητήρες ελέγχου.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, μέλος του Συντηρητικού Κόμματος, Sveinung Stensland, χαρακτήρισε την εντατικοποίηση των ελέγχων «σοφή προσέγγιση». «Δεν υποστηρίζουμε το κλείσιμο των συνόρων, αλλά την παρακολούθηση της κατάστασης και την ετοιμότητα να λάβουμε μέτρα αν χρειαστεί, σε συνεννόηση με τις γειτονικές χώρες, και αυτό ζητήσαμε από την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία των νορβηγικών αρχών, από την Κυριακή έως, χθες, Πέμπτη πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών 1.418 άτομα με την πλειοψηφία τους να διαθέτει βίζες που εκδόθηκαν από χώρες του χώρου Σένγκεν εκτός της Νορβηγίας.

Με πληροφορίες από www.nrk.no

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα