ΑΘΗΝΑ
12:32
|
02.12.2022
Ο Χαμενεΐ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ πως υποκινούν τις αναταραχές με τη βοήθεια «προδοτών Ιρανών του εξωτερικού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πρώτη του δημόσια δήλωση από τότε που ξεκίνησαν οι εκτεταμένες διαδηλώσεις για το θάνατο της Μάχσα Αμινί, προχώρησε ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Χαμενεΐ υπέδειξε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ως υποκινητές των αναταραχών, ενώ, κατά τον ίδιο, η υποκίνηση γίνεται με τη βοήθεια «προδοτών Ιρανών του εξωτερικού».

Ο Χαμενεΐ μίλησε σήμερα στην τελετή αποφοίτησης της αστυνομικής ακαδημίας στην Τεχεράνη. «Υποστηρίζω ακριβώς ότι αυτές οι αναταραχές και η ανασφάλεια ήταν ένα σχέδιο των ΗΠΑ, του κατοχικού, ψεύτικου σιωνιστικού καθεστώτος και όσων πληρώνονται από αυτούς», δήλωσε.

Επιπλέον, ο Χαμενεΐ έκανε λόγο για «προδότες Ιρανούς του εξωτερικού» και δήλωσε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους βλέπουν ότι το Ιράν αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη «και αυτό δεν μπορούν να το ανεχτούν».

Πέραν της δημόσιας στήριξης εκ μέρους δυτικών πολιτικών και δημοσιογράφων προς τις διαδηλώσεις, η Τεχεράνη κάνει λόγο για περισσότερο άμεση ανάμιξη δυτικών παραγόντων σε αυτές. Τις προηγούμενες ημέρες, τουλάχιστον 9 άτομα ευρωπαϊκών υπηκοοτήτων (Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία) συνελήφθησαν από τις ιρανικές αρχές με την κατηγορία της ενορχήστρωσης αναταραχών.

Το Ιρανικό Υπουργείο Πληροφοριών δήλωσε πως οι διαδηλώσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτηθεί από υπηκόους άλλων χωρών και από μέλη της οργάνωσης Μοτζαχεντίν-ε-Χαλκ (ΜΕΚ) που φιλοξενείται από την Αλβανία. Το Υπουργείο Πληροφοριών έκανε επίσης λόγο για «άμεση ανάμιξη της Αμερικανικής και της Βρετανικής Κυβέρνησης και των Σαουδαράβων ακολούθων τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Για την οριοθέτηση της ΑΟΖ συζήτησε ο Δένδιας με την Αλβανίδα ομόλογό του

Βασανιστήρια και σεξουαλική κακοποίηση από την Κολομβιανή αστυνομία σε διαδηλωτές

Με αρνητική ψήφο η Ελλάδα απαξιώνει τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων

«Άκυρο» του Βούτσιτς στη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα