ΑΘΗΝΑ
18:37
|
29.03.2023
Ορίστηκαν οι νυν επικεφαλής των περιφερειών, ως εκτελεστικοί κυβερνήτες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε, σήμερα Τετάρτη, τέσσερις νόμους που επικυρώνουν τις συνθήκες για την προσχώρηση των Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και των περιφερειών Χερσώνα και Ζαπορόζια στη Ρωσία.

Οι συνθήκες υπογράφηκαν στη Μόσχα στις 30 Σεπτεμβρίου και ορίζουν τον καθορισμό των συνόρων των νέων περιοχών. Συγκεκριμένα, τα σύνορα των δημοκρατιών και των περιφερειών θα ορίζονται από τα σύνορα εδαφών, τα οποία «υπήρχαν την ημέρα της ίδρυσής τους και της ένταξής τους στη Ρωσία», αναφέρεται στο έγγραφο.

Οι νέες περιοχές θα ενσωματωθούν κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου που θα διαρκέσει έως το 2026. Το ουκρανικό νόμισμα θα είναι δεκτό στις συναλλαγές έως το τέλος του χρόνου, ενώ στη συνέχεια το επίσημο νόμισμα θα είναι το ρούβλι. Οι ένοπλες δυνάμεις των νέων περιοχών θα γίνουν μέρος των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, ενώ οι νομοθετικοί κανόνες που αντίκεινται στο ρωσικό Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένης της θανατικής ποινής, δεν θα εφαρμοστούν.

Μέχρι να εκλεγούν οι επικεφαλής των νέων περιφερειών σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, θα διοικούνται από τους εν ενεργεία επικεφαλής, τους διόρισε σήμερα και επίσημα ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ οι περιφερειακές βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Ντένις Πουσίλιν, ο οποίος ήταν ηγέτης των ρωσόφωνων στην περιοχή του Ντονιέτσκ, ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR). Ο Πουσίλιν συμμετείχε σε μια τελετή στις 7 Απριλίου 2014 όταν δημιουργήθηκε η DPR και το 2018 εξελέγη επικεφαλής της δημοκρατίας.

Ο Λεονίντ Πασέχνικ διορίστηκε επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR). Το 2014, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά των γεγονότων του Euromaidan, πήρε το μέρος της λαϊκής πολιτοφυλακής της περιοχής του Λούγκανσκ και εξελέγη επικεφαλής της δημοκρατίας το 2018.

Οι ηγέτες των δύο δημοκρατιών του Ντονμπάς διατήρησαν τον τίτλο τους, ενώ οι αρχηγοί των άλλων δύο περιοχών έγιναν εν ενεργεία κυβερνήτες.

Ο Γιεβγκένι Μπαλίτσκι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της Περιφέρειας Ζαπορόζια, θα είναι ο εκτελεστικός κυβερνήτης της περιοχής και ο Βλαντιμίρ Σάλντο, προηγουμένως επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της Περιφέρειας Χερσώνας, θα εκτελεί πλέον χρέη κυβερνήτη της περιοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα πρόεδρος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS η Ντίλμα Ρούσεφ

Δεύτερη σύνοδος Μπάιντεν για τη Δημοκρατία

Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βερολίνο

Γεγονότα και επιπτώσεις επιταχυνόμενων αλλαγών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα