ΑΘΗΝΑ
03:53
|
23.04.2024
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, θα δικαστεί για τη δολοφονία της 9χρονης, ενώ διώκεται ποινικά και για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων κοριτσιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με βαρύτατες κατηγορίες για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας παραπέμπεται σε δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου που διώκεται ποινικά και για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που αξιοποιεί την εμπεριστατωμένη πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, η 33χρονη μητέρα, παραπέμπεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται, με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Με βάση τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών, οι δικαστές κατάληξεν στο ότι τον Απρίλιο του 2021 προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί της, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, όχι με ασφυκτικό θάνατο, αλλά με την χορήγηση κεταμίνης, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών. Η απόπειρα είχε ως αποτέλεσμα να μείνει η 9χρνοη παραπληγική και με προβλήματα διανοητικά και αντίληψης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη δικαστική κρίση, ενώ απέτυχε να εξοντώσει την κόρη της το 2021, τα κατάφερε την επόμενη φορά που το επιχείρησε, τον Ιανουάριο του 2022, όταν το παιδί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» με τη χορήγηση μη επακριβώς ταυτοποιηθείσας ουσίας, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα να επρόκειτο για κεταμίνη.

Για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, οι δικαστές υιοθετούν πλήρως τα όσα αναφέρει ο εισαγγελέας Γ. Νούλης στην πρότασή του, περί χορήγησης της θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου στην 9χρονη μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.

Όσον αφορά στο κίνητρο, αναφέρουν πως αυτό εστιάζεται στην εμμονή της Πισπιρίγκου με τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονος που είχε οριστεί κατά την ανάκριση, για να περιγράψει, όπως το έκανε, την ψυχοσύνθεση και την γενικότερη συγκρότηση της κατηγορούμενης.

Τέλος οι δικαστές κρίνουν πως πρέπει να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου για ακόμη 6 μήνες καθώς η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο εργατικό δυστύχημα στη Λακωνία με θύμα 25χρονο

Σύλληψη 38χρονου στην Πάτρα από την Αντιτρομοκρατική

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Εγκληματική οργάνωση βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη δολοφονία του Λυγγερίδη στο Ρέντη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα