ΑΘΗΝΑ
02:32
|
20.04.2024
Το σκίτσο του Γκάρι Βάρβελ για την απόφαση του OPEC+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του (OPEC+) να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, τονίζοντας αναγκαστικά και ως είθισται ότι η Ουάσινγκτον αξιολογεί τις εναλλακτικές λύσεις που έχει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, γνωστός πια και ως «νυσταλέος Τζο», έσπευσε να δηλώσει πως δεν έχει μετανιώσει για το πρόσφατο ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία το οποίο, όπως είπε, επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούσαν τη Μέση Ανατολή.

Οι δεκατρείς χώρες μέλη του OPEC+, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, και οι δέκα σύμμαχοί τους (με ηγέτιδα δύναμη τη Ρωσία), συμφώνησαν στη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020. Η απόφαση αυτή αναμένεται να ωθήσει ανοδικά την τιμή της βενζίνης, λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ όπου διακυβεύεται ο έλεγχος του Κογκρέσου. Η δημοτικότητα του Μπάιντεν κυμαίνεται κατά από το 40% σε πολιτείες-κλειδιά και οι Δημοκρατικοί βλέπουν τον Πρόεδρό τους ως «βαρίδι» για τις κρίσιμες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Κάπως έτσι ο Γκάρι Βάρβελ φαντάζεται τον Τζο των ΗΠΑ γονατιστό να παρακαλά τους Σαουδάραβες συμμάχους στον OPEC+ και να λέει: «Έλα άνθρωπε μου! Χρειάζομαι το πετρέλαιό σου γιατί κλείνω τους αγωγούς μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα