ΑΘΗΝΑ
11:56
|
07.05.2024
Ο κοινωνικός αναβρασμός εντείνεται και η αστυνομία αδυνατεί πλέον να περιορίσει τις διαδηλώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και δυνάμεις της αντιπολίτευσης της χώρας, ο πρωθυπουργός της Αϊτής, Αριέλ Ανρί προτίθεται να να καλέσει «σύμμαχες χώρες» να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις, προκειμένου να ανακτηθεί ο έλεγχος της χώρας.

«Η Αϊτή ετοιμάζεται να ζητήσει βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπίσει τις συμμορίες που έχουν μπλοκάρει το βασικό λιμάνι εφοδιασμού καυσίμων της χώρας», μετέδωσε το Reuteurs.

Ο κοινωνικός αναβρασμός στην Αϊτή για τις εξοντωτικές ελλείψεις καυσίμων και την απογείωση των τιμών βασικών ειδών εντείνεται και η αστυνομία αδυνατεί πλέον να περιορίσει τις διαδηλώσεις.

«Η εγκληματική συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων έχει προκαλέσει μια ανθρωπιστική κρίση που δεν έχουμε ξαναδεί… δε μπορούμε να σταθούμε παράμερα και να βλέπουμε ορισμένους ληστές συνδεδεμένους με μερικούς κακούς πολιτικούς να βυθίζουν τη χώρα μας στην καταστροφή», δήλωσε ο Ανρί.

Μετά τη δήλωση του Ανρί σε ορισμένες πόλεις και σε κοινωνικά δίκτυα κυκλοφόρησαν φήμες παραίτησης του πρωθυπουργού, οι οποίες διαψεύστηκαν από τον ίδιο.

«Το γραφείο επικοινωνίας του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Αϊτής επίσημα και κατηγορηματικά αρνείται τις πληροφορίες που μεταδίδονται, συγκεκριμένα, σε κοινωνικά δίκτυα, βάσει των οποίων ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί έχει παραιτηθεί», ανέφερε η σχετική δήλωση.

(Πηγή: teleSUR)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Ηράκλειο: Μηχανική βλάβη σε καταμαράν, απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα