ΑΘΗΝΑ
19:37
|
06.05.2024
Το μέτρο έρχεται αφού μια σειρά οργισμένων καταθετών εισέβαλαν σε τράπεζες τις χώρας απαιτώντας πρόσβαση στα χρήματά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τράπεζες του Λιβάνου αποφάσισαν ομόφωνα να κλείσουν τις πόρτες τους μετά από μια σειρά από εισβολές οργισμένων καταθετών, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους από τον Σεπτέμβριο.

Οι τράπεζες θα συνεχίσουν τις επείγουσες λειτουργίες για τους πελάτες και τις υπηρεσίες back-office για τις επιχειρήσεις αλλά οι υπηρεσίες front-office θα παραμείνουν σε αναστολή μετά από περισσότερα από δώδεκα περιστατικά εισβολής σε λιγότερο από ένα μήνα.

Οι τράπεζες έκλεισαν για περίπου μία εβδομάδα τον περασμένο μήνα υπό παρόμοιες συνθήκες, αλλά άνοιξαν ξανά στις αρχές Οκτωβρίου υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η ένωση τραπεζών του Λιβάνου έχει καλέσει στο παρελθόν την κυβέρνηση να θεσπίσει επίσημους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να αντικαταστήσει τους άτυπους ελέγχους που υιοθέτησαν οι τράπεζες το 2019, αλλά το κοινοβούλιο απέτυχε επανειλημμένα να ψηφίσει τον νόμο.

Το νόμισμα του Λιβάνου έχει υποτιμηθεί τουλάχιστον κατά 90% από τότε που η χώρα βυθίστηκε σε μια σοβαρή οικονομική κρίση το 2019, ωθώντας τις τράπεζες να περιορίσουν το ποσό που θα μπορούσαν να αποσύρουν οι πελάτες τους, γεγονός που με τη σειρά του έχει αφήσει πολλούς Λιβανέζους με χρέη και ανίκανους να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα