ΑΘΗΝΑ
05:52
|
20.09.2024
Την Τρίτη ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως δεν διαθέτει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αγόρασε προμήθειες του φαρμάκου Nplate της εταιρείας Amgen, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία τραυματισμών των κυττάρων του αίματος μετά από ακτινολογικές και πυρηνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αξίας 290 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ερωτηθείς εάν η αγορά συνδέεται με εντάσεις με τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών απάντησε ότι η κίνηση είναι μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την προετοιμασία για ένα ευρύ φάσμα απειλών, συμπεριλαμβανομένων χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών, πυρηνικών και αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών.

Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν έχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, ωστόσο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι η απειλή του Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία έχει φέρει τον κόσμο πιο κοντά στον «Αρμαγεδδώνα» από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας του Ψυχρού Πολέμου. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα