ΑΘΗΝΑ
18:10
|
26.04.2024
Ο πρωθυπουργός της Αϊτής ζήτησε από τους διεθνείς εταίρους της χώρας την αποστολή της δύναμης για την αντιμετώπιση ενόπλων συμμοριών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει ένα αίτημα για διεθνή υποστήριξη από την Αϊτή, η οποία αναζητά μια «εξειδικευμένη ένοπλη δύναμη» για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που προκλήθηκε από τον αποκλεισμό του κύριου λιμανιού εφοδιασμού καυσίμων της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι εγκληματικοί παράγοντες υπονομεύουν τις προσπάθειες της χώρας να σταματήσει την εξάπλωση της χολέρας. «Σε αυτό το πλαίσιο, θα επανεξετάσουμε το αίτημα της κυβέρνησης της Αϊτής σε συντονισμό με τους διεθνείς εταίρους και θα καθορίσουμε πώς μπορούμε να αυξήσουμε τη στήριξή μας για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της έλλειψης καυσίμων και των περιορισμών ασφαλείας της Αϊτής», ανέφερε.

Η κυβέρνηση της Αϊτής εξουσιοδότησε χθες τον πρωθυπουργό Αριέλ Χένρι να «ζητήσει και να λάβει από τους διεθνείς εταίρους της Αϊτής αποτελεσματική υποστήριξη μέσω της άμεσης ανάπτυξης μιας εξειδικευμένης ένοπλης δύναμης για να σταματήσει … την ανασφάλεια που προκύπτει από τις κοινές ενέργειες ένοπλων συμμοριών και των χορηγών τους».

Η έλλειψη φυσικού αερίου και ντίζελ που έχει προκληθεί στην Αϊτή αφού ένας συνασπισμός συμμοριών μπλόκαρε τον τερματικό σταθμό καυσίμων Varreux τον περασμένο μήνα έχει παραλύσει τις μεταφορές και έχει αναγκάσει τις επιχειρήσεις και τα νοσοκομεία να σταματήσουν τη λειτουργία τους. Έχει επίσης οδηγήσει σε έλλειψη εμφιαλωμένου νερού, καθώς η χώρα επιβεβαίωσε ένα νέο ξέσπασμα χολέρας, η εξάπλωση της οποίας ελέγχεται μέσω της υγιεινής και του καθαρού νερού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα