ΑΘΗΝΑ
06:26
|
04.05.2024
Πρόκληση κατά της Μ. Φύσσα από τους συνηγόρους της ΧΑ: «Θεωρείτε ότι με τη στάση σας δώσατε τη δυνατότητα σε κάποιον να σας συλλυπηθεί;»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την Μάγδα Φύσσα στο βήμα του μάρτυρα θα συνεχιστεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την Χρυσή Αυγή η έκτη ημέρα της δίκης κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και ο πατέρας του μουσικού, Παναγιώτης Φύσσας.

Η κ. Φύσσα αναμένεται σήμερα να εξεταστεί από συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, διαδικασία που ξεκίνησε στην προηγούμενη συνεδρίαση από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις , ειδικά όταν η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις τόσο από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγό όσο και από τον συνήγορό του, Κώστα Πλεύρη. Ο δικηγόρος σε μία λεκτική αντιπαράθεση που είχε με την μάρτυρα, χαιρέτησε ναζιστικά παρουσία των δικαστών κοιτάζοντας την μητέρα του Παύλου Φύσσα. Η κίνηση αυτή έγινε για δεύτερη φορά στην αίθουσα του δικαστηρίου, ωστόσο ήταν για πρώτη φορά που έγινε ενόσω οι δικαστές βρίσκονταν στην Έδρα και ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν λόγω χειροκροτημάτων του κοινού, που βρίσκεται στην πλευρά της Πολιτικής Αγωγής , σε μία απάντηση της κ. Φύσσα.

Στην κατάθεσή της η μητέρα του 34χρονου Παύλου Φύσσα, επανέλαβε την πεποίθησή της ότι ο γιος της δολοφονήθηκε από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά κατόπιν απόφασης που έλαβε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή η οποία κινητοποίησε για τον σκοπό αυτό την Τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια, μία από τις πλέον δραστήριες , το 2013, Τοπικές του τότε κοινοβουλευτικού κόμματος. Η μάρτυρας αφού περιέγραψε, εμφανώς συγκινημένη, πώς έμαθε ότι ο γιος της υπέστη «κάτι σοβαρό» τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 και πώς αντιμετώπισε την σκληρή πραγματικότητα όταν είδε τον γιο της «να κοιμάται» στο νεκροτομείου του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας , είπε στους δικαστές όλα όσα της εξιστόρησαν οι φίλοι του γιου της ότι έγιναν, πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο ο «δολοφόνος». Εκείνος που «με ηρεμία αγκάλιασε τον Παύλο και τον μαχαίρωσε» όπως είπε Μάγδα Φύσσα. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην στάση των Αστυνομικών της ΔΙΑΣ εκείνο το βράδυ οι οποίοι «όχι μόνο δεν απέτρεψαν το έγκλημα, αλλά το βοήθησαν» παραμένοντας παρατηρητές των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν όταν συγκροτημένη ομάδα χρυσαυγιτών εγκλώβισε τον Παύλο Φύσσα.

Η μητέρα του μουσικού έκανε αναφορά σε «κρατική ασυλία» την οποία όπως είπε απολάμβανε «μία τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους».

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα το δικαστήριο πρόκειται να καλέσει ενώπιον του, τον κ. Παναγιώτη Φύσσα ο οποίος ήταν ο πρώτος μάρτυρας που εξέτασε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ο πατέρας του μουσικού είχε σπεύσει στο σημείο που μαχαιρώθηκε θανάσιμα ο γιος του και τον είχε δει πεσμένο στην αγκαλιά της συντρόφου του που καθόταν στο πεζοδρόμιο. Μόνο που βλέποντας τον γιο του ο Παναγιώτης Φύσσας δεν είχε αντιληφθεί πως ήταν ήδη νεκρός. Άρχισε να φοβάται ότι ίσως έχει συμβεί το χειρότερο καθώς το ασθενοφόρο δεν έβαλε σειρήνα και βλέποντας μια ευθεία γραμμή στο μηχάνημα. Όπως είχε καταθέσει στην πρώτη δίκη:

«Κατά τις 12 και 5 το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο αδελφός μου και μου είπε: “Τρέχα στην Τσαλδάρη χτύπησαν το παιδί”. Μόλις έφτασα, είδα τη Χρύσα, τη φίλη του Παύλου, να κάθεται στο πεζοδρόμιο και να έχει στα πόδια της τον Παύλο. Ήταν ακίνητος. Μου είπαν ότι τον μαχαίρωσαν. Πίστευα ότι έχει μόνο γρατζουνιές. Πήγε το μυαλό μου στη Χρυσή Αυγή , γιατί τα τραγούδια του, τους ενοχλούσαν. Σκέφτηκα ότι οι μαχαιριές ήταν για να τον φοβίσουν. Νόμιζα ότι είναι ζωντανός, ότι είχε λιποθυμήσει… Μετά μου έκανε εντύπωση που το ασθενοφόρο δεν έβαλε σειρήνα όταν φτάσαμε στο Γενικό Κρατικό. Το μηχάνημα έδειχνε ευθεία γραμμή. Μου είπαν ότι το παιδί ‘’έφυγε”. Τους ρώτησα: “Γιατί; Επειδή καθυστέρησε το ασθενοφόρο; Μου απάντησαν “Όχι, ‘’θα πέθαινε ακόμα κι αν τον χτυπούσαν έξω από το νοσοκομείο. Ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα”. Δεν ήξερα πώς να το πω στην μάνα του. Της είπα ότι το παιδί χτύπησε στο κεφάλι. Όταν ήρθε στο νοσοκομείο, έμαθε από τους γιατρούς τι είχε γίνει.»

Η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά και στο πρώτο δικαστήριο αλλά και τώρα , όπως φάνηκε και με ερωτήσεις της προς την μητέρα του μουσικού, αμφισβητεί ότι ειπώθηκε από γιατρό στους δύο γονείς η φράση περί «επαγγελματικού χτυπήματος» . Ο συνήγορος του καταδικασμένου σε ισόβια για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα , ζήτησε στην προηγούμενη συνεδρίαση από την Μάγδα Φύσσα να κατονομάσει τον εν λόγω γιατρό, κάτι που αναμένεται να κάνει και με τον κ. Παναγιώτη Φύσσα. Σε αντίστοιχες παρατηρήσεις της πλευράς του Γιώργου Ρουπακιά στην πρώτη δίκη, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα είχε αντιδράσει πολύ έντονα λέγοντας πως ο Ρουπακιάς επιχειρεί να αποδώσει τον θάνατο σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου . Σύμφωνα πάντως με την δικογραφία , ο θάνατος του Παύλου Φύσσα επήλθε επιτόπου με μόνη και αποκλειστική αιτία το τραύμα που το προξένησε ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος τον έπληξε δύο φορές στο αριστερό ημιθωράκιο, στο ύψος της καρδιάς και μία φορά στον μηρό.

Παναγιώτης Φύσσας: «Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό»

Ο πατέρας του δολοφονημένου μουσικού αναφέρει πως «αν γινόταν το παιχινίδι πριν μια βδομάδα θα ήταν ζωντανός. Πάντα βλέπαμε τα παιχνίδια μαζί, τελευταία στιγμή μου λέει «θα το δούμε μαζί; Του είπα «δεν εχω κλείσει, γιατι αναβλήθηκε, ψάξε και βρες, οπότε έφυγε. Μετά από καμιά ώρα μου λέει θα πάω κατά τις 20:00, του λέω πού, μου λέει «στο Κοράλλι», του λέω τι είναι αυτό, μου λέει μια καφετέρια, την ξέρεις, δίπλα στο προποτζίδικο».

«Αυτό σημαίνει ότι δεν ήξερα ούτε εγώ, ούτε ο Παύλος ότι ήταν άντρο ΧΑυγιτών, συνεπώς βρέθηκε σε λάθος μέρος. Έπεσα για ύπνο και με πήρε τηλέφωνο η νύφη μου, μου λέει «τρέχα στην Τσαλδάρη έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Τα ‘χασα, το πρώτο πράγμα λέω«θα πάρω το αμάξι, σκέφτηκα «ον μαχαίρωσαν και είναι ακόμα εκεί; Θυμάμαι ότι βλέπω στα 100 μέτρα δυο μηχανάκια, παπάκια, έχουν κλείσει τον δρόμο και έναν της αστυνομίας. Σκέφτηκα ότι ήταν επίτηδες για το ασθενοφόρο, μετά κατάλαβα τι είχε γινει. Πήγα στο σημείο δεν είχε κίνηση ένα αμάξι που ερχόταν έστριψε, ή δεξιά ή αριστερά» συνέχισε:

Είδα τον Παυλό πεσμένο, με τα μάτια ανοιχτά και κοίταξα στο πεζοδρόμιο αν έχει αίμα. Περίμενα να δω πολύ αίμα και δεν είχε καθόλου. Λεώ ευτυχώς, τον έχουν γρατσουνίσει, είδα μια κοιλιά πρησμένη, λέω στη Χρύσα τι έχει ο Παύλος. Έχει κουραστεί, μου λέει, «πάω στο αφτί του και του λέω Παύλο, Παύλο πίστευα ότι θα συνέλθει εκείνη τη στιγμή. Ένας αστυνομικός καραφλός λέει σηκωθείτε να κάνουμε τη δουλειά μας. Εκεί πετάγεται η Χρύσα και του λέει τώρα ρε καθίκι ήρθες; Όταν σε παρακάλαγα δεν ερχόσουν;. Με μπερδεύετε με κάποιον άλλον της λέει, εσύ ήσουν ρε, βλέπεις κάποιον αλλον καραφλό;».

Αναφέρει σχετικά με το ασθενοφόρο: «Όταν είδα ότι δεν έβαλε σειρήνα ότι δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα κατάλαβα ότι είχε τελειώσει ο πάυλος».

«Τους λέω αργήσατε, μου λένε δεν φταίμε εμείς, ερχόμασταν από Ελευσίνα, τα άλλα από την Αθήνα [ασθενοφόρα] ήταν πιασμένα. Είχα πει στους δικηγόρους μου να ερευνήσουν την υπόθεση, αν όντως ήταν πιασμένα τα ασθενοφόρα. Όταν μπήκα μέσα βλέπω το παιδί και, με τα μάτια μόνο, που κοίταξα τον γιατρό, κατάλαβα ότι είχε γίνει. Του λέω «φταίει η καθυστέρηση του ασθενοφόρου; μου λέει όχι, ήταν επαγγελματικό, έχει στρίψει το μαχαίρι, δεν θα μπορούσαμε τίποτα να κάνουμε. Τώρα για την αστυνομία και επειδή για τον Ρουπακιά έχει βγει ότι ήταν καλό παιδί θα πω κάποια πράγματα. Στην Ικαρία μετά από ένα χρόνο με συνάντησε ένας και μου λέει για τον Ρουπακιά από μικρό παιδί ήμασταν γείτονες και από τότε ήταν αλήτης. Έσπαγε τα μαγαζιά με ένα ρόπαλο, πουλούσε και προστασία κάποτε, πάλευε και σούμο, αυτά μου τα είπε και δεν μπορώ να τα αποδείξω. Ξέρω, λοιπόν, και πιστεύω ότι ήταν οργανωμένο το έγκλημα και γιατί ένας δολοφόνος όταν θέλει να δολοφονήσει ή μάλλον όταν παίρνει εντολή θα πρέπει να φτιάξει ένα σχέδιο. Ήθελε να μετρήσει τον Παύλο και κυρίως να τον μυρίσει. Ήθελε να τον πλησιάσει φιλικά και φιλικά τον πλησίασε».

Πρόεδρος: «Τι να ρωτήσω δεν ήσασταν παρών. Ο κ. Ρουπακιάς λέει ότι φοβήθηκε».
«Σούμο πάλευε» απαντά ο πατέρας. «Ναι αλλά ηταν πιο ψηλός ο γιος σας, πιο νέος» λεει ο πρόεδρος.

Ο Τάκης Φύσσας αναφέρει πως το έγκλημα ήταν οργανωμένο, από τον τρόπο που είχαν κλείσει τον δρόμο, από τους αστυνομικούς που ήταν από την πλευρά που ήταν οι χρυσαυγίτες που ήταν 40 άτομα. Η ανακρίτρια μου είπε ακόμα ότι μέχρι και πυροβολισμό θα μπορούσαν να ρίξουν για να τους διαλύσουν. Δεν τα προστατέψαν τα παιδιά. Και όταν λέεει η αστυνομικός: «ε όχι και μαχαίρι»…

« Η Χρύσα ήταν εκεί; Εμένα με ενδιαφέρει όταν λετε «οργανωμένο σχέδιο», όχι για την αστυνομία, μπορεί να έκανε ό,τι έκανε, εδώ δικάζεται η ΧΑ το βασικό είναι η ΧΑ» ρωτά η προεδρος.

Ο στίχος του θα μπορούσε να ενοχλήσει αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως φασίστες, ρωταει η εισαγελεια.
Θα μπορούσε, ναι, απαντά
Εισ: Είχε κάνει συναυλίες, ζωντανές εμφανίσεις; Είχε ζωντανή παρουσία;
Παν.Φύσσας: Ναι, νομίζω.
Εισ: Είχε ακτιβιστική δράση;
Παν. Φύσσας: Θυμάμαι ότι έλεγε, «καμιά κουβέρτα έχεις να δώσουμε στους αστέγους;». Είχε και ένα όνειρο σε ένα οικόπεδο στον Άγιο Διονύσιο, στο σταθμό, να φτιάξει κάτι για τους αστέγους.

Ο Λαγός παίρνει απευθύνεται προς  τον Τάκη Φύσσα: «Εχασε ο Παύλος Φύσσας πρώτα τη ζωή του, εσείς, η οικογένειά του, αλλά έχασε και η Χρυσή αυγή […] Θεωρείτε ότι θα υπήρχε τέτοιο σχέδιο;». Ο Τ,. Φύσσας αρνείται να του απαντήσει, με τη πολιτική αγωγή να ισχυρίζετι ότι είναι υποθετικά όλα αυτά.

Ειρήνη Φύσσα: «Ο Παύλος δολοφονήθηκε μέσα στη γειτονιά μας».

«Τελευταία φορά που είδα τον αδελφό μου ήταν 17 του μηνός, είχε έρθει σπίτι μου, είχαμε περάσει μαζί μια απλή οικογενειακή μέρα, χαιρετηθήκαμε λέγοντας “θα τα πούμε μετά” και αυτό το μετά δεν ήρθε ποτέ. Την επόμενη φορά που είδα τον αδελφό μου ήταν στο νεκροτομείο», ξεκίνησε την κατάθεσή της η μάρτυρας και συνέχισε:

«Γιατί; Επειδή το τάγμα εφόδου της Νίκαιας ήρθε στο Κερατσίνι για να τον δολοφονήσει. Τα έχω πολύ απλά τα πράγματα στο μυαλό μου. Ξέρω ότι πήγε να δει μπάλα και δε γύρισε. Δολοφονήθηκε μέσα στη γειτονιά μας».

Η Ειρήνη Φύσσα αναφέρθηκε και στην ψυχική ταλαιπωρία που υφίσταται η ίδια και οι γονείς της: «Κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ φεύγουμε πολύ ταραγμένοι, πέρα από το πένθος μας. Ερχόμαστε εδώ και νιώθουμε θύτες, βλέπουμε το μίσος στα πρόσωπά τους, ενώ έχουμε χάσει τον άνθρωπό μας».

Η Ειρήνη Φύσσα, που δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, στο δικαστήριο κατέθεσε όσα γνωρίζει από την κοπέλα του Παύλου που ήταν παρούσα: «Φεύγοντας από την καφετέρια υπήρχαν 10-15 άτομα με όπλα, άρβυλα και ρούχα παραλλαγής, υπήρχε αστυνομία στο σημείο. Ο Παύλος και η παρέα απλά ήθελαν να φύγουν. Δεν μπορούσαν να πάρουν τα αμάξια τους και ανέβηκαν προς την οδό Τσαλδάρη (…) Περνώντας τον δρόμο ο αδελφός μου και οι φίλοι τους, πήγαιναν οι άλλοι από πίσω τους και φώναζαν “θα σας γαμήσουμε κότες”. Ένας φίλος του ρώτησε τον Παύλο “τι κάνουμε τώρα;” Και ο Παύλος είπε “τώρα τρέχουμε”. Ο Παύλος δεν έτρεξε». 

Πρόεδρος: Κρατούσαν κάτι οι χρυσαυγίτες;
Μάρτυρας: Κράνη, ρόπαλα, σιδηρογροθιές. 
Πρόεδρος: Έγινε κάποια συμπλοκή; 
Μάρτυρας: Την ώρα που πέρασε ο αδελφός μου και υπήρχαν οι βρισιές και οι απειλές από τους χρυσαυγίτες, τα παιδιά έφυγαν, ο Παύλος έμεινε πίσω, τον κράτησαν και πίσω. Τον χτυπούσαν σε κύματα. Τον χτυπούσαν, έφευγαν, τον ξαναχτυπούσαν, ξαναέφευγαν.  Όσο έβλεπαν ότι ο Παύλος δεν πέφτει, μεγάλωνε το μίσος τους. Γιατί ο Παύλος δεν έπεφτε εύκολα».

Προκληση κατά της Μ.Φύσσα: «Θεωρείτε ότι με τη στάση που έχετε κρατήσει δώσατε τη δυνατότητα σε κάποιον να σας συλλυπηθεί;»

Η συνήγορος υπεράσπισης Β. Πανταζή ζητάει να ανέβει ξανά η Μάγδα Φύσσα στο βήμα, για να τις κάνει ερωτήσεις γιατί κατά την προηγούμενη διαδικασία η συνήγορος καθυστέρησε να έρθει στην αίθουσα. Η υποστήριξη κατηγορίας διαμαρτύρεται πως αυτό δεν είναι δικονομία. Η πρόεδρος το επιτρέπει.

Η Πανταζή προκαλεί τη μάνα του δολοφονημένου Π. Φύσσα, ρωτώντας την αν με τη στάση της έχει επιτρέψει να τη συλλυπηθούν οι κατηγρούμενοι. Η Μ. Φύσσα απαντά: «Σοβαρολογείτε τώρα; Με κατεβάσατε κάτω, ενώ έχω τελειώσει, να μου κάνετε αυτή την ερώτηση; Εάν με συλλυπηθήκανε; Να σας ρωτήσω, τον Μπούκουρα μέσα στη Βουλή να κλαίει τι να πει στα παιδιά του; Να σας πω εγώ να τους πει, ότι είναι δολοφόνος και να προσπαθήσει αν μπορεί να μην τα κάνει δολοφόνους».

Η Μ. Φύσσα αποχωρεί και οι συνήγοροι των Χρυσαυγιτών διαμαρτύρονται. Η συνήγοροι κατηγορίας κάνουν λόγο για βασανιστήριο κατά της μητέρας του θύματος.

Η Πανταζή προχωρά σε δήλωση του άρ. 141 π.2 ΚΠΔ για τα πρακτικά όπου θα σημειώσει τις ερωτήσεις που θα έκανε:

«Αν έχει πληροφορηθεί δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη το 2012 σε εκπομπή Κίτρινος Τύπος, για χειροδικίες και βίαιες πράξεις: συμφωνεί, ότι βίαιες πράξεις δεν έχουν θέση στην κοιννωνία μας. Αν γνωρίζει δήλωση Κασιδιάρη την επόμενη μέρα δολοφονίας Φύσσα, όπου καταδικάζει την εγκληματική αυτή πράξη: «Εάν αποδειχθεί ότι εχει σχέση το κόμμα με τη δολοφονία θα πρέπει να διαλυθεί». Επόμενη ερώτηση που ήθελα να κανω: Αν γνωρίζει ότι την επόμενη μέρα της δολοφονίας Φύσσα οτι ο κασιδιάρης υπερψήφισε την πρόταση τήρησης ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του στη Βουλή. Ερώτηση αν είχε πληροφορηθεί τη δήλωση του κ. Κασιδιάρη για το περιστατικό με τη Λιάνα Κανέλλη, ότι «ήταν μια άτυχη δική μου προσωπική στιγμή»; Αν γνωρίζει την απολογία του στο Τριμελές Πλημμ. Αθηνών όπου απηλλάγη λόγω επιτρεπτής μεταβολής της κατηγορίας: «Παρουσιάστηκα ως ένας άντρας που χτυπάει γυναίκες. Ήταν ατυχές περιστατικό και δεν περηφανεύομαι γι’ αυτό». Συνομιλίες Δεβελέκου που αναφέρεται στον Φύσσα: «το ψάχναμε το μπαστάρδι καιρό. Να δούμε τώρα αν θα τραγουδάει στον παράδεισο». Θέλω να την ρωτήσω αν την πληροφόρησε κανείς ότι τέτοια συνομιλία δεν υπάρχει στη δικογραφία. Δεν υπάρχει η φράση το «μπαστάρδι το ψάχναμε καιρό».

Οι ερωτήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις:

Θεοδ: Ερωτήσεις είναι αυτές έτσι;
Πανταζή: Αν γνωρίζει για τον Αποστόλου σε συνομιλία του που φέρεται να λέει ότι «τον ψάχνανε, και ότι ο Φύσσας δερνόταν με τους δικούς μας στο Μοναστηράκι ήδη από το πρωί.»
Θεοδ: Κα πρόεδρε, το λόγο παρακαλώ.
Ρουσ: Μια δεύτερη δήλωση συμφωνα με το άρ. 209 ΚΠΔ «εάν κάποιος καλείται νόμιμα για μαρτυρία δεν μπορεί να την αρνηθεί». Εδώ έχουμε πλήρη κατάργηση του άρ. 209 και δεύτερη κατάργηση ότι οι διευθύνοντες πρέπει να απευθύνουν όλες τις ερωτήσεις για τη διακρίβωση της αλήθειας.
Θεοδ: Δύο λέξεις. Κατ’ αρχήν, για τα πρακτικά και για την ιστορία, να επαναλάβουμε την πλήρη διαφωνία μας να εξεταστεί μάρτυρας που έχει τελειώσει και μάλιστα η μάνα του δολοφονημένου! Δημιουργεί προηγούμενα αυτό γιατί τότε θα ζητήσω και εγώ στον ΑΠ να εξετάσω μάρτυρα που έχει τελειώσει. Αυτό για τη δικονομική τάξη.
Το δεύτερο: Ακούσατε προηγουμένως δήθεν ερωτήσεις που αποδεικνύονται από έγγραφα. Με τη λογική αυτή απλώς ήθελε να ακουστούν οι ερωτήσεις και όχι απαντήσεις. Είναι καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, δεν είναι δικονομική τάξη! Διαμαρτυρόμαστε για αυτό [σε ανεβασμένο τόνο]. Με αυτή τη λογική θα μπορούσε να ρωτάει για τα έγγραφα όπως οι ερωτήσεις των βουλευτών. Για το κυπριακό […] αν τα γνωρίζει ο κάθε μάρτυρας. Διαμαρτυρόμαστε γι’αυτό και δεν πρέπει αυτό να συνεχιστεί!
Πανταζή: Επί προσωπικού, κα πρόεδρε, πρώτη φορά σε διαδικασία που προεδρεύετε εσείς, δέχομαι κριτική για τις ερωτήσεις μου. Εγώ σέβομαι απόλυτα τη μάνα […] Η ίδια η πολιτική αγωγή μαρτυροποίησε και όταν φτάνει η ώρα της υπεράσπισης η μάρτυρας αποχωρεί. Πάντα εντελώς υποκριτικά η πολιτική αγωγή λέει: «Μα πώς είναι δυνατόν να ρωτάτε τη μάνα του δολοφονημένου;» και από συνάδελφο ειδικά που πήρε το λόγο μόλις, το θεωρώ εντελώς υποκριτικό, ενώ εκείνοι πρώτοι ρώτησαν, για παράδειγμα, για το χαστούκι στην Κανέλλη. Τα κροκοδείλια δάκρυα εμένα δε με αγγίζουν.
Θεοδ: Επειδή αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου σας παρακαλώ, εγώ έκανα ερωτήσεις αν γνωρίζει για το χαστούκι!
Πρ: Δεν κάνετε αγόρευση [προς Θεοδωρόπουλο]

*Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα