ΑΘΗΝΑ
17:25
|
18.05.2024
«Η διάθεση αυτής της συνόδου είναι ήδη προφανής και αναμενόμενη. Η αναμέτρηση θα συνεχιστεί», δήλωσε σχολιάζοντας τη σημερινή σύνοδο της G7 ο Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα από τους ηγέτες της G7 να προμηθεύσουν τη χώρα του με αντιαεροπορικά όπλα, μετά τις, εν είδει αντιποίνων για την ανατίναξη της γέφυρας στην Κριμαία, ρίψεις ρωσικών πυραύλων στην Ουκρανία.

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν καταδικάσει τα χτυπήματα με πυραύλους, οι οποίοι χτύπησαν υποδομές πόλεων, όπως σταθμούς ενέργειας, μα ωστόσο προσγειώθηκαν και σε πάρκα και δρόμους. Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στην προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων ως «κορυφαία προτεραιότητα».

Ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη υποσχεθεί την παροχή περισσότερων αντιαεροπορικών όπλων. Σχολιάζοντας σχετικά ο γραμματέας τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως μια τέτοια κίνηση θα παρατείνει τη σύγκρουση.

«Η διάθεση αυτής της συνόδου είναι ήδη προφανής και αναμενόμενη. Η αναμέτρηση θα συνεχιστεί», δήλωσε σχολιάζοντας τη σημερινή σύνοδο της G7 ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως σήμερα προέβη σε νέα χτυπήματα με όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε ενεργειακές και στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας, αν και οι επιθέσεις φαίνεται να είναι μικρότερης κλίμακας από τις χθεσινές.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα τα χτυπήματα αφορούσαν ενεργειακές εγκαταστάσεις, που αποσκοπούν στο να καταστήσουν τη ζωή στην Ουκρανία αβίωτη.

(Πληροφορίες: Reuters)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα