ΑΘΗΝΑ
23:37
|
01.06.2024
Για μαζική επίθεση με όπλα υψηλής ακρίβειας, εναντίον ενεργειακών κόμβων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων διοίκησης και επικοινωνιών, έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε, σήμερα, το Κίεβο ότι εάν οι ουκρανικές αρχές συνεχίσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι απαντήσεις θα είναι σκληρές.

Εάν συνεχιστούν οι προσπάθειες για τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές και σε κλίμακα θα αντιστοιχούν στο επίπεδο των απειλών που δέχεται η Ρωσική Ομοσπονδία.

«Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για αυτό», τόνισε ο Πούτιν και επισήμανε ότι το καθεστώς του Κιέβου, με τις ενέργειές του, ισοδυναμεί όντως με διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες, επομένως είναι απλά αδύνατο, η Ρωσική Ομοσπονδία, να αφήσει αναπάντητα εγκλήματα αυτού του είδους.

Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, είπε επίσης ότι «σήμερα το πρωί, μετά από πρόταση του υπουργείου Άμυνας και σύμφωνα με το σχέδιο του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, πραγματοποιήθηκε μαζική επίθεση με όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας από αέρα, θάλασσα και ξηρά σε ενεργειακούς κόμβους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις διοίκησης και επικοινωνιών της Ουκρανίας» και ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να «αναφέρει τα αποτελέσματα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούτιν, οι πρόεδροι του Κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών Νικολάι Κολοκότσεφ και Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και άλλοι αξιωματούχοι.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, περιστατικό που ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση σε κρίσιμες αστικές υποδομές και κατηγόρησε τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών για αυτό. 

Μετά την έκρηξη, το υπουργείο Άμυνας  διόρισε τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν ως διοικητή της κοινής ομάδας στρατευμάτων στην περιοχή της «στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία. Προηγουμένως, δεν είχε αναφερθεί η ύπαρξη τέτοιας θέσης. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίωξη και σύγκρουση σκάφους ανοιχτά της Σύμης

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισούστιν – Πασινιάν

Φοιτητικές Εκλογές: Ordo ab Chao

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 7 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα