ΑΘΗΝΑ
22:27
|
23.04.2024
Οι πρόσφατες αποφάσεις του OPEC+ «δεν στρέφονται ενάντια σε κανέναν», δήλωσε ο Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόσφατη απόφαση του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) για περιορισμό της παραγωγής χαιρέτισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Εμίρη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν που έλαβε χώρα σήμερα στην Αγία Πετρούπολη.

«Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στις διεθνείς σχέσεις, οι δεσμοί μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΑΕ αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Εμίρη.

Οι πρόσφατες αποφάσεις του OPEC+ «δεν στρέφονται ενάντια σε κανέναν», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Οι δράσεις μας στοχεύουν στο να διαφυλάξουν τη σταθερότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και να κάνουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παραγωγούς πηγών ενέργειας να νιώσουν ηρεμία, σταθερότητα και αυτοπεποίθηση, στοχεύουν στο να βοηθήσουν την εξισορρόπηση παροχής και ζήτησης», ανέφερε ο Πούτιν.

Η απόφαση του OPEC+ να περιορίσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Δύση, όπου η κίνηση εν πολλοίς ερμηνεύτηκε ως συμβάλλουσα στην ενίσχυση της ρωσικής οικονομίας.

Επιπλέον, η συνεπαγόμενη παγκόσμια αύξηση της τιμής της βενζίνης συνιστά ένα επιπλέον πρόβλημα για τον Τζο Μπάιντεν ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Κογκρέσου.

(Πληροφορίες: AP)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα