ΑΘΗΝΑ
14:39
|
06.06.2026
Ψέματα, μίσος, φήμες, παραπληροφόρηση και μοχθηρία. Το σκίτσο του KAL για το dark web.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα του ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου έχει διαπιστώσει:

  • 1 στα 2 παιδιά μιλάει με αγνώστους στο διαδίκτυο
  • 1 στα 5 παιδιά συναντιέται με αγνώστους
  • 1 στα 4 δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο

Μετά τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, η διακίνηση παιδοπορνογραφικού υλικού βρίσκεται στη δεύτερη θέση της μαύρης λίστας, με πρωταγωνιστές κυρίως ανθρώπους υπέρ άνω πάσης υποψίας.

«Δρουν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα με ψεύτικα προφίλ, προσεγγίζουν παιδιά και άλλους παιδεραστές. Ακολουθούν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με παιδιά δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί είναι δύσκολο να τους αντιληφθείς», τονίζει ο Γιώργος Κορμάς. «Το dark διαδίκτυο δεν ακολουθεί τους κανόνες Δικαίου που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο. Στην Ε.Ε. γίνεται κουβέντα ότι είναι παράνομο offline θα πρέπει να είναι παράνομο και online», πρόσθεσε.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. των φωτογραφιών των παιδοβιαστών της 12χρονης από τον Κολωνό αναδημοσιεύουμε ένα παλιότερο σκίτσο του KAL (Kevin Kallaugher) για το σκοτεινό διαδίκτυο, το οποίο είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Economist το 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Surfin’ USA

Και άλλα σκίτσα για το αδιέξοδο των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ και στις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη.
ΣΥΝΑΦΗ

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Νέο εργατικό ατύχημα στη Ζώνη Περάματος: Τραυματίστηκε 23χρονος ναυτικός

Ένας νεκρός μετά από επίθεση σε τουρκικό αλιευτικό στη Μαύρη Θάλασσα

Ημέρα διαλόγου στη Θεσσαλονίκη: Προϋποθέσεις για μια κυρίαρχη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα