ΑΘΗΝΑ
07:14
|
16.04.2024
Η νέα εκτόξευση πυραύλων εντείνει τις ανησυχίες πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να προχωρήσει στην πρώτη της δοκιμή πυρηνικού όπλου από το 2017.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε δύο στρατηγικούς πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να εκφράζει ικανοποίηση για την επιτυχή επίδειξη της δυνατότητας των ενόπλων δυνάμεών της χώρας να προχωρήσουν σε πλήγματα με πυρηνικά όπλα, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης επέβλεψε προσωπικά τις εκτοξεύσεις των πυραύλων, που έγιναν χθες Τετάρτη. Οι δύο πύραυλοι Κρουζ διένυσαν 2.000 χιλιόμετρα πάνω από τη θάλασσα με διάρκεια πτήσης περίπου τρεις ώρες, ανέφερε το KCNA, συμπληρώνοντας πως έπληξαν τους στόχους τους, χωρίς να προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων υποστήριξε, επίσης, ότι η χθεσινή δοκιμή στόχευε στη βελτίωση της «αποτελεσματικότητας μάχης και της ισχύος» των στρατηγικών πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς «για τη λειτουργία τακτικών πυρηνικών όπλων».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε, σύμφωνα με το Πρακτορείο, ότι οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας του είναι προετοιμασμένες για «πραγματικό πόλεμο για να φέρουν τους εχθρούς υπό τον έλεγχό τους με ένα πλήγμα» και περιέγραψε τα οπλικά συστήματα της Βόρειας Κορέας ως «κινητά, ακριβή και ισχυρά».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πρόσθεσε ότι οι δοκιμές πυραύλων στέλνουν «μια ακόμη σαφή προειδοποίηση στους εχθρούς» ότι η Πιονγκγιάνγκ «θα αποτρέψει αποφασιστικά οποιαδήποτε κρίσιμη στρατιωτική κρίση και πολεμική κρίση ανά πάσα στιγμή».

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε φέτος ρεκόρ δοκιμών όπλων. Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε 12 βαλλιστικούς πυραύλους σε διάστημα δύο εβδομάδων έως τις 9 Οκτωβρίου, με έναν από αυτούς να πετά πάνω από την Ιαπωνία.

Οι αρχές στην Πιονγκγιάνγκ δήλωσαν ότι οι δοκιμές ήταν μια προειδοποίηση προς τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ για τη διοργάνωση κοινών ναυτικών ασκήσεων στις οποίες συμμετείχε αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε τις ασκήσεις «επικίνδυνες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα