ΑΘΗΝΑ
08:28
|
17.05.2024
Ο ηγέτης της Εκκλησίας της Αγγλίας δεν μπορεί να δει «κανένα ηθικό υπόβαθρο» για μια κυβέρνηση που καθορίζει προϋπολογισμούς οι οποίοι επηρεάζουν δυσανάλογα τους φτωχούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι άσκησε κριτική στις φορολογικές περικοπές για τους πλούσιους λέγοντας ότι είναι «βαθιά δύσπιστος» όσον αφορά την διάχυση του πλούτου προς τα κάτω και ότι δεν μπορεί να δει «κανένα ηθικό υπόβαθρο» για μια κυβέρνηση που καθορίζει προϋπολογισμούς οι οποίοι επηρεάζουν δυσανάλογα τους φτωχούς.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αυστραλία, ο Τζάστιν Γουέλμπι δήλωσε ότι αν και δεν επιθυμεί να ταχθεί υπέρ κάποιου κόμματος, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι πλούσιοι πρέπει να λάβουν περισσότερα χρήματα, καθώς είναι πιο πιθανό απλώς να αποταμιεύσουν παρά να ξοδέψουν τις επιπλέον λίρες.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Λιζ Τρας θα πρέπει να αλλάξει τις τρέχουσες πολιτικές της απάντησε πως «Δεν ξέρω αν πρέπει να τις αλλάξει… ή να τις επανεξετάσει». «Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Δεν είναι πρόβλημα ανισότητας, είναι πρόβλημα επαρκούς διασποράς του πλούτου, ώστε να διασφαλιστεί ότι όσοι βρίσκονται στο χαμηλότερο άκρο της κλίμακας μπορούν να θερμαίνονται και να τρώνε και να έχουν ένα λογικό βιοτικό επίπεδο. Και αυτό είναι ουσιώδες». συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τον χειμώνα που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και την κρίση του κόστους ζωής, δήλωσε ότι η τράπεζα τροφίμων της επισκοπής ήδη αγωνίζεται να ανταποκριθεί στη ζήτηση. «Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος. Πραγματικά, πραγματικά ανήσυχος. Έχουμε δει σε ορισμένες περιοχές τη χρήση των τραπεζών τροφίμων να αυξάνεται ήδη κατά 400%. Σε μια πρόσφατη συνάντηση των επισκόπων κάποιος είπε: “Απλά δεν ξέρω πώς αυτή η επισκοπή θα αντιμετωπίσει την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών”. Είναι απλά σαν ένα τερατώδες κύμα που έρχεται καταπάνω μας και ξέρουμε ότι πρόκειται να χτυπήσει. Μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προετοιμαστούμε για αυτό, αλλά είναι πολύ πολύ δύσκολο».

Ο αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε επίσης την άποψή του ότι η εκκλησία θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να ενθαρρύνει τους οπαδούς να αναλάβουν άμεση δράση για την κλιματική αλλαγή. Ο ίδιος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία περιοδεύοντας σε μερικές από τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για την πρώτη περιοδεία που πραγματοποιεί αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι εδώ και 75 χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα