ΑΘΗΝΑ
09:36
|
28.04.2024
Το El Palito, στη Βενεζουέλα, έχει τη δυνατότητα διύλισης 100 χιλιάδων βαρελιών την ημέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώτο της υπερπόντιο διυλιστήριο εγκαινίασε, χθες Κυριακή, στην Βενεζουέλα η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Τζαβάντ Οουτζί, ο οποίος πρόσθεσε πως το έργο θα ακολουθήσει η κατασκευή και  άλλων διυλιστηρίων σε άλλες χώρες.

Το El Palito, όπως ονομάζεται το διυλιστήριο, έχει ικανότητα διύλισης 100 χιλιάδων βαρελιών την ημέρα από αργό πετρέλαιο της Βενεζουέλας, και αποτελεί μέρος της συμφωνίας ύψους 110 εκ. ευρώ που υπέγραψαν τον περασμένο Μάιο, η National Iran Oil Engineering and Construction Company με τις αρχές της Βενεζουέλας για την ανακατασκευή ενός μικρού διυλιστηρίου της χώρας.

Σε πείσμα της οικονομικής πίεσης από τις ΗΠΑ, το Ιράν και η Βενεζουέλα κατάφεραν να αντέξουν και συνεργάζονται στενά προκειμένου να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον στις δύο χώρες, ιδιαίτερα εκείνων που στοχεύουν τους ενεργειακούς τους τομείς.

Τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τεχεράνη, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την υπογραφή ενός 20ετούς σχεδίου συνεργασίας με το Ιράν για την επέκταση της κοινής συνεργασίας σε διάφορους τομείς , όπως ο πετρελαϊκός τομέας, οι τράπεζες και η οικονομία. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Βιομηχανική Επιστημονική και Τεχνολογική Έκθεση στο Καράκας σηματοδότησε ένα ακόμη ορόσημο στην 20ετή στρατηγική συνεργασίας Βενεζουέλας-Ιράν, καθώς ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε πως τέσσερα μοντέλα ιρανικών αυτοκινήτων πρόκειται να κατασκευαστούν στην Βενεζουέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τεχεράνη και το Καράκας επέκτειναν πρόσφατα μια συμφωνία ανταλλαγής που υπεγράφη πέρυσι, προσθέτοντας την προμήθεια βαρέος ιρανικού αργού στο διυλιστήριο El Palito της Βενεζουέλας και στο Paraguana Refining Center (CRP).

Πηγή: english.almayadeen.net

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Κέντρο Κατάρτισης τεχνικών του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι

Πιθανές γεωτρήσεις εντός ΑΟΖ ως το 2025 λέει η Σδούκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα