ΑΘΗΝΑ
21:48
|
08.05.2024
Μαζί με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 31 Οκτώβρη, οι οδηγοί θα ξεκινήσουν επίσης απαγόρευση υπερωριών στις 24 Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 1.000 οδηγοί GXO στη Βρετανία έχουν κηρύξει απεργία για διάστημα πέντε ημερών από το τέλος του μήνα σε μια διαμάχη για τις αμοιβές, ανακοίνωσε την Τρίτη το συνδικάτο Unite, προειδοποιώντας για διακοπή στις παραδόσεις μπύρας.

Οι απεργίες, από τις 31 Οκτωβρίου και τις 4 Νοεμβρίου, θα επηρεάσουν τις προμήθειες μπύρας σε παμπ και χώρους που προμηθεύονται μεγάλες ζυθοποιίες, συμπεριλαμβανομένων των Heineken, Stonegate, Admiral Taverns και Shepherd Neame, είπε το Unite, προσθέτοντας ότι οι οδηγοί GXO έκαναν περίπου το 40% της μπύρας στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδόσεις.

Οι οδηγοί θα ξεκινήσουν επίσης απαγόρευση υπερωριών στις 24 Οκτωβρίου.

Το συνδικάτο Unite δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι είχαν απορρίψει μια προσφορά αμοιβής 5% και ότι η GXO απαιτούσε μείωση του μισθού ασθενείας.

«Οποιαδήποτε διακοπή της διανομής προμηθειών μπύρας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξ ολοκλήρου αποτέλεσμα της απληστίας της GXO», δήλωσε ο υπεύθυνος του Unite για τα τρόφιμα, τα ποτά και τη γεωργία, Τζο Κλαρκ. «Πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια προσφορά που μπορούν να αποδεχθούν τα μέλη μας».

Ένας εκπρόσωπος της GXO είπε ότι η προσφορά της εταιρείας logistics με έδρα τις ΗΠΑ ήταν «σημαντικά πάνω από» το 5% και δεν επηρέασε την αμοιβή ασθενείας.

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που το συνδικάτο απέρριψε την πρότασή μας, η οποία είναι άκρως ανταγωνιστική και ακολουθεί μια ετήσια αύξηση των μισθών πάνω από τον πληθωρισμό πέρυσι».

Η GXO είπε ότι είχε σχέδια για να ελαχιστοποιήσει τυχόν επιπτώσεις στους πελάτες σε περίπτωση απεργίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα