ΑΘΗΝΑ
10:15
|
19.05.2024
Την επιβολή εμπάργκο όπλων στη γειτονική χώρα ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη σημερινή είδηση για την βαλλιστική δοκιμή του τουρκικού πυραύλου στη Μαύρη Θάλασσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η σημερινή αποκάλυψη του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg για την πειραματική δοκιμή ενός νέου τουρκικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς που έχει δυνατότητα να πλήξει δεκάδες περιοχές της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

Η είδηση, που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg για τη μυστική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς από την Τουρκία, προκαλεί ανησυχία και υπογραμμίζει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Τι έχουν να πουν τώρα ο κ. Στολτεμπεργκ για την πολιτική των ίσων αποστάσεων αλλά και όσα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν συνάψει μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα με την Τουρκία;

Είναι πλέον απαραίτητο να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη γειτονική χώρα. Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες αλλά και μέλη του ΝΑΤΟ να συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να προσφέρουν τεχνογνωσία σε ένα διεθνή ταραξία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα