ΑΘΗΝΑ
22:08
|
24.04.2024
Η εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη ζητά την παραπομπή σε δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραπομπή σε δίκη δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021, εισηγήθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδος η αρμόδια εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη.

Από τη δικογραφία, προκύπτει ότι στις 24 Ιανουαρίου 2021 οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονταν με το σκάφος τους «Περικλής -Μιχάλης» περίπου στις 12:30 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας μεταξύ του Πεζονησίου και της Αγίας Τριάδας. Βλέποντας το φουσκωτό σκάφος του Ιωσήφ Βαλυράκη «Μίνα», το προσέγγισαν, παρεμβλήθηκαν στην πορεία του και διαπληκτίστηκαν μαζί του.

Ο Σήφης Βαλυράκης πάλεψε για τη ζωή του

Ο ένας εκ των δύο ψαράδων γνωστός με τα αρχικά Κ.Ε, που βρισκόταν στο πηδάλιο του σκάφους έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του Βαλυράκη προκαλώντας έντονους κυματισμούς. Στη συνέχεια, πλησίασε το σκάφος του πρώην υπουργού και ο έτερος ψαράς, γνωστός με τα αρχικά Α.Ε, κατάφερε απανωτά χτυπήματα στον Βαλυράκη με τη χρήση ξύλινου κονταριού, πλήττοντας τον στο πάνω μέρος του κορμιού τουλάχιστον δύο-τρεις φορές με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα.

Κατά την εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν την πράξη με πλήρη νηφαλιότητα, με υπολογισμό και εκτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης και ενήργησαν ευρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η Βαρβάρα Γνεσούλη φέρεται να κάνει ειδική μνεία στη συμπεριφορά των κατηγορουμένων αμέσως μετά την πτώση του πρώην υπουργού στη θάλασσα, καθώς οι δράστες μόλις αντιλήφθηκαν ότι Ιωσήφ Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα, απομακρύνθηκαν από το σημείο, εγκαταλείποντας αβοήθητο το θύμα και χωρίς να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν και γνώριζαν ότι αναζητείται το θύμα από τις λιμενικές αρχές, παρεμποδίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε έγκαιρη σωστική ενέργεια.

Ως εκ τούτου η Βαρβάρα Γνεσούλη προτείνει την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και τον γρήγορο προσδιορισμό της δίκης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα