ΑΘΗΝΑ
05:35
|
17.05.2024
Ολόκληρη η Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ σε απεργία. Ακόμη ένας νέος κατέληξε σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παλαιστινιακή νεολαία συνεχίζει να μετράει νεκρούς. Στα παιδιά και στους νέους που έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες του ισραηλινού στρατού κατοχής τις προηγούμενες εβδομάδες, προστέθηκαν ένας 22χρονος Παλαιστίνιος, ο Ουντάι Ταμίμι, χθες, και ένας 16χρονος σήμερα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο Μοχάμαντ Φάντι Νούρι, 16 ετών, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. Ο Νούρι πυροβολήθηκε στο στομάχι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα περίχωρα της Ραμάλα στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο.

Γενική απεργία:

Το βράδυ της Τετάρτης, όταν μαθεύτηκε ο θάνατος του Ταμίμι, όλες οι μεγάλες παλαιστινιακές πολιτικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Φατάχ, εξήγγειλαν γενική απεργία σε όλη τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι νέοι, μεταξύ των οποίων και ένοπλοι άνδρες, πραγματοποίησαν πορείες σε πολλές παλαιστινιακές πόλεις και προσφυγικούς καταυλισμούς.

Σήμερα, συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ξέσπασαν σε διαφορετικές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της κύριας διασταύρωσης μεταξύ Ραμάλα και Ιερουσαλήμ, όπως και στη Βηθλεέμ, τη Ναμπλούς και τη Χεβρώνα.

Η Φατάχ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η Πέμπτη θα είναι ημέρα «κλιμάκωσης σε όλα τα σημεία αντιπαράθεσης για την ψυχή του μάρτυρα και ήρωα Ουντέι Ταμίμι και για την καταδίκη των εγκλημάτων της κατοχής».

Η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Δασκάλων δήλωσε ότι στην απεργία θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία αλλά και το υπουργείο Παιδείας. Στην απεργία συμμετείχαν και όλα τα παλαιστινιακά πανεπιστήμια της Δυτικής Όχθης.

Η Χαμάς, το ένοπλο κίνημα που κυβερνά την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ότι ο Ταμίμι «είναι ένα εθνικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει το παλαιστινιακό θάρρος στον αγώνα του ενάντια στον κατακτητή».

Η «κοινή αίθουσα επιχειρήσεων», η οποία αποτελείται από τα κύρια πολιτικά κόμματα της Γάζας, καταδίκασε τη δολοφονία και κάλεσε τους κατοίκους του παλαιστινιακού εδάφους να σταθούν στους δρόμους το μεσημέρι της Πέμπτης για ενός λεπτού σιγή ως χαιρετισμό στον Ταμίμι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα