ΑΘΗΝΑ
22:56
|
03.05.2024
Ο ατζέντης του συγγραφέα αρνήθηκε να πει αν ο 75χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται πάνω από δύο μήνες αφού δέχτηκε επίθεση στη Νέα Υόρκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σαλμάν Ρούσντι, ο συγγραφέας του οποίου το έργο οδήγησε σε απειλές θανάτου από το Ιράν την δεκαετία του 1980, έχασε την όρασή του στο ένα μάτι και τη χρήση του ενός χεριού μετά από την επίθεση που δέχτηκε σε λογοτεχνική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο, όπως δήλωσε ο ατζέντης του.

Ο Άντριου Γουάιλι περιέγραψε την έκταση των τραυματισμών που υπέστη ο Ρούσντι στην «βάναυση» επίθεση σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais. «Είχε τρία σοβαρά τραύματα στο λαιμό του. Το ένα χέρι είναι ανίκανο επειδή κόπηκαν τα νεύρα στο χέρι του. Και έχει περίπου άλλα 15 τραύματα στο στήθος και τον κορμό του», ανέφερε.

Ο ατζέντης αρνήθηκε να πει αν ο συγγραφέας των Σατανικών Στίχων εξακολουθεί να νοσηλεύεται περισσότερο από δύο μήνες αφότου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας 24χρονος άνδρας από το Νιου Τζέρσεϊ μαχαίρωσε τον 75χρονο στο λαιμό και τον κορμό.

Ο μυθιστοριογράφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού υπέστη σοβαρά τραύματα στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της νευρικής βλάβης στο χέρι του, τραυμάτων στο συκώτι του και της πιθανής απώλειας ενός ματιού, είχε δηλώσει τότε ο Γουάιλι.

Η επίθεση ήρθε 33 χρόνια αφότου ο Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, τότε ανώτατος ηγέτης του Ιράν, εξέδωσε φετβά, ή θρησκευτικό διάταγμα, καλώντας τους μουσουλμάνους να δολοφονήσουν τον Ρούσντι λίγους μήνες μετά τη δημοσίευση των «Σατανικών Στίχων».

Ο άνδρας που κατηγορείται για την επίθεση στον μυθιστοριογράφο έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της επίθεσης σε δεύτερο βαθμό. Κρατείται χωρίς εγγύηση σε φυλακή της Νέας Υόρκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα