ΑΘΗΝΑ
05:04
|
03.05.2024
Σε δύο ακόμα περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν κρούσματα, μετά το αρχικό στα σύνορα με τη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία επιδημία χολέρας, το 1993, ο Λίβανος ζει νέα επιδημία της νόσου, με τρεις νέους θανάτους να καταγράφονται την Κυριακή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα σε 10.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε σε έκθεση που δημοσίευσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι καταγράφηκαν 12 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 239.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας του Λιβάνου Φιράς αλ Αμπιάντ, επιβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπουργείο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας είναι πολύ μεγάλες, επισημαίνοντας ότι η Βηρυτός είχε λάβει υπόσχεση να εξασφαλίσει το εμβόλιο κατά της χολέρας, το πολύ μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στην χώρα, στις 5 Οκτωβρίου, σε προσφυγικό καταυλισμό στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας, στην επαρχία Άακαρ και έχει ήδη εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές, παρότι ο ΠΟΥ αρνείται προς το παρόν να κάνει λόγο για επιδημία.

Χθες Κυριακή, ίχνη χολέρας εντοπίστηκαν σε δείγματα νερού από τρεις δημόσιες πηγές στη συνοικία Bab al-Tabbaneh στην Τρίπολη του Βόρειου Λιβάνου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, η χολέρα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους στη γειτονική Συρία, όπου περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Με τη συνεχή μετακίνηση ανθρώπων μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, και τις υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής στους προσφυγικούς καταυλισμούς που φιλοξενούν 1,5 εκατομμύριο Σύριους πρόσφυγες σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται και στον Λίβανο, με το ήδη σε δύσκολη θέση, λόγω της οικονομικής κρίσης, υγειονομικό σύστημα να πιέζεται και τη διεθνή βοήθεια να είναι σχεδόν μηδενική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα