ΑΘΗΝΑ
09:37
|
20.04.2024
Ο Σούνακ προτίθεται να απαγορεύσει ξανά το fracking, να παρακάμψει ρυθμίσεις του πρωτοκόλλου της Β. Ιρλανδίας και να περιορίσει τη μετανάστευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρίσι Σούνακ θα επαναφέρει την απαγόρευση του fracking και δεσμεύεται να επιδιώξει τη μείωση της μετανάστευσης. Παράλληλα, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας προτίθεται να περάσει από το κοινοβούλιο την παράκαμψη ορισμένων ρυθμίσεων του Πρωτοκόλλου της Β. Ιρλανδίας 

Η υδραυλική εξόρυξη φυσικού αερίου (fracking) θα απαγορευθεί στην Αγγλία υπό την πρωθυπουργία του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος θα ανατρέψει την απόφαση της προκατόχου του Λιζ Τρας, καθώς ο νέος βρετανός πρωθυπουργός επιστρέφει στην δέσμευση που έχει αναληφθεί στο μανιφέστο του 2019 του Συντηρητικού Κόμματος.

Κατά την διάρκεια της τόσο σύντομης πρωθυπουργικής της θητείας, η Λιζ Τρας πρόλαβε να άρει το μορατόριουμ για το fracking με το επιχείρημα ότι η ενεργειακή τροφοδοσία του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί προτεραιότητα. Η Τρας είχε πει ότι το fracking θα επιτραπεί όπου υποστηρίζεται από τις τοπικές κοινότητες, αλλά το σχέδιό της συνάντησε την αντίσταση των βουλευτών, περιλαμβανομένων και βουλευτών των Τόρις.

Το fracking, προς το οποίο εναντιώνονται οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και ορισμένες κοινότητες, απαγορεύθηκε το 2019, όταν η ρυθμιστική αρχή της βιομηχανίας είχε ανακοινώσει ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το μέγεθος των σεισμών που αυτή η τεχνική μπορεί να προκαλέσει.

Οταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο αν το fracking ξαναμπαίνει στο καλάθι των αχρήστων, εκπρόσωπος του νέου βρετανού πρωθυπουργού είπε: «Ακριβώς».

Ο Σούνακ θα επιδιώξει επίσης την μείωση της μετανάστευσης, όπως έχει προβλεφθεί στο μανιφέστο του 2019 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Σε ό,τι αφορά το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, ο εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την παράκαμψη ορισμένων ρυθμίσεων του Πρωτοκόλλου θα περάσει από το κοινοβούλιο παράλληλα με την συνέχιση των συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα