ΑΘΗΝΑ
07:49
|
17.05.2024
Η Ρωσική Ομοσπονδία ζήτησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα, για την επίθεση στα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεθαύριο Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, με θέμα την σημερινή επίθεση της Ουκρανίας σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τα οποία εγγυούνταν την ασφάλεια του διαδρόμου σιτηρών, ζήτησε ο πρώτος αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον παγκόσμιο οργανισμό Ντμίτρι Πολυάνσκι.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, η Ρωσία έχει επίσης επισήμως ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την αναστολή της συμμετοχής της στην εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά.

«Υπό το φως της επίθεσης της 29ης Οκτωβρίου από την Ουκρανία εναντίον πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που εμπλέκονται στη διασφάλιση της ασφάλειας των πλοίων που παραδίδουν ουκρανικό σιτηρό στο πλαίσιο της λεγόμενης πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας, η Μόνιμη Αποστολή ειδοποίησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συμφωνία», ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης σε δήλωση. στο κανάλι του στο Telegram .

«Επιπλέον, ζητήσαμε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για αυτό το θέμα για τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

Μίτσκοσκι: «Μακεδονία είναι το όνομα της χώρας, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα να πάει στη Χάγη»

Κυανόκρανους του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη ζητά ο Αραβικός Σύνδεσμος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα