ΑΘΗΝΑ
23:39
|
26.04.2024
Ο εμίρης του Κατάρ κάνει λόγο για μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κριτικής εναντίον της χώρας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) καταδίκασε σήμερα τα σχόλια της υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο που πρόκειται να φιλοξενήσει το Κατάρ μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

Σε συνέντευξή της στο δίκτυο ARD που μεταδόθηκε την Πέμπτη, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φάιζερ, εξέφρασε αμφιβολίες για το αν το κράτος του Κόλπου θα πρέπει να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, λέγοντας πως «Υπάρχουν κριτήρια που πρέπει να τηρούνται και θα ήταν καλύτερο τα τουρνουά να μην ανατίθενται σε τέτοια κράτη».

Μια μέρα αργότερα, το Κατάρ κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας για να διαμαρτυρηθεί για τα σχόλια. Είναι η πρώτη φορά που το Κατάρ καλεί ξένο πρέσβη για τέτοια σχόλια. Το Σάββατο, ο Γενικός Γραμματέας του GCC, Ναγιέφ αλ Χατζράφ, εξέφρασε την υποστήριξή του στο Κατάρ σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του συμβουλίου.

Το εξαμελές μπλοκ του Κόλπου υποστηρίζει τη Ντόχα στην «αντιμετώπιση οποιασδήποτε παρέμβασης στις εσωτερικές της υποθέσεις δημοσιεύοντας ισχυρισμούς που δεν εξυπηρετούν την εγκαθίδρυση ομαλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε.

«Το Κατάρ οδεύει προς νέες επιτυχίες και η φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 είναι άξια πηγή υπερηφάνειας». Ο γενικός γραμματέας εξήρε επίσης «τον πρωτοποριακό ρόλο» που διαδραμάτισε το Κατάρ στην οικοδόμηση «επικοινωνίας και στην προώθηση της κατανόησης μεταξύ των εθνών σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού».

Το Κατάρ έχει έρθει στο προσκήνιο σχετικά με τη μεταχείριση των ξένων εργατών και τις επιδόσεις του στα ανθρώπινα δικαιώματα από τότε που κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Την Τρίτη, ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, δήλωσε ότι η χώρα του έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κριτικής που καμία διοργανώτρια χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Αρχικά αντιμετωπίσαμε το θέμα με καλή πίστη και μάλιστα θεωρήσαμε ότι κάποια κριτική ήταν θετική και χρήσιμη, βοηθώντας μας να αναπτύξουμε πτυχές μας που πρέπει να αναπτυχθούν», δήλωσε ο εμίρης στο νομοθετικό συμβούλιο του Κατάρ.

«Αλλά σύντομα έγινε σαφές σε εμάς ότι η εκστρατεία συνεχίζεται, επεκτείνεται και περιλαμβάνει κατασκευάσματα και δύο μέτρα και δύο σταθμά, μέχρι που έφτασε σε ένα επίπεδο αγριότητας που έκανε πολλούς να αναρωτιούνται, δυστυχώς, για τους πραγματικούς λόγους και τα κίνητρα πίσω από αυτήν την εκστρατεία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα