ΑΘΗΝΑ
07:58
|
05.05.2024
«Στάθηκε δυνατό να ληφθούν οι απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία για τη μη χρήση του ανθρωπιστικού διαδρόμου και των ουκρανικών λιμανιών, που προορίζονται για…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Στάθηκε δυνατό να ληφθούν οι απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία για τη μη χρήση του ανθρωπιστικού διαδρόμου και των ουκρανικών λιμανιών, που προορίζονται για εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, για πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας».

Με τη δήλωσή του αυτή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή της Μόσχας στη συμφωνία για τα σιτηρά, η οποία είχε ανασταλεί μετά τα πρόσφατα χτυπήματα, που η Ρωσία χαρακτήρισε ουκρανικές τρομοκρατικές ενέργειες.

Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει και τους σχετικούς ισχυρισμούς του Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε δηλώσει πως η Ρωσία θα επανέλθει στη συμφωνία και πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη μεταφορά προϊόντων σε χώρες που υφίστανται επισιτιστική κρίση, όπως η Σομαλία, το Σουδάν και το Τζιμπουτί.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των σιτηρών που μεταφέρονταν χάρη στη συμφωνία, φέρεται να κατέληγε σε χώρες που τα είχαν ανάγκη περισσότερο για να «χτίσουν» το απόθεμά τους και να ρίξουν τις τιμές, παρά στις χώρες που απειλούνται από λιμό.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της Μόσχας, οι τιμές των σιτηρών σημείωσαν άμεση πτώση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα