ΑΘΗΝΑ
17:29
|
18.05.2024
Μετά την επιστροφή της Μόσχας στην τριμερή συμφωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι πλοία με αγροτικά προϊόντα αναχώρησαν, σήμερα, από λιμάνια της Ουκρανίας μετά την επιστροφή της Μόσχας στην συμφωνία για τα σιτηρά, σύμφωνα με ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Με την επανέναρξη της εφαρμογής της πρωτοβουλίας εξαγωγής σιτηρών, έξι πλοία με σιτηρά εγκατέλειψαν τα λιμάνια της Ουκρανίας. Από την αρχή της πρωτοβουλίας, ο αριθμός των πλοίων ξηρού φορτίου που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία έφτασε τα 426 και ο όγκος των σιτηρών που μεταφέρθηκαν έχουν ξεπεράσει τους 9,7 εκατομμύρια τόνους», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η Ρωσία αποφάσισε να επαναλάβει τη συμμετοχή της στη συμφωνία από την οποία είχε αποχωρήσει μετά το χτύπημα του στόλου της στη Μαύρη Θάλασσα, αφού η Ουκρανία, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας, εγγυήθηκε γραπτώς πως δεν θα χρησιμοποιήσει τον διάδρομο ασφαλείας στη Μαύρη Θάλασσα για στρατιωτικούς σκοπούς.

Την ίδια στιγμή, η Μόσχα δήλωσε ότι διατηρεί το δικαίωμα να αποχωρήσει ξανά από τη συμφωνία εάν το Κίεβο παραβιάσει τις εγγυήσεις που δόθηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα