ΑΘΗΝΑ
12:02
|
04.05.2024
Αναπόφευκτοι οι συνειρμοί με την ένταση με το γειτονικό Κόσοβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σερβικός στρατός κατέρριψε, χθες Τετάρτη, ένα ύποπτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Ράσκα, 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Βελιγράδι.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μίλος Βούτσεβιτς, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξουδετερώθηκε με τη χρήση «ηλεκτρονικών συσκευών τελευταίας τεχνολογίας» και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του.

Η είδηση έρχεται μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς διέταξε μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 να απογειωθούν και να καταστρέψουν ύποπτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εθεάθησαν πάνω από τη νότια Σερβία.

Αν και κανένας από τους αξιωματούχους δεν συνδέει τα επεισόδια με την αυξανόμενη ένταξη με το Κόσοβο, σχετικά με το θέμα των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, οι συσχετισμοί είναι αναπόφευκτοι.

«Δεν κάνουμε σαμποτάζ, δεν απειλούμε ούτε επιτιθέμεθα. Θέλουμε να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να μιλήσουμε και να συμβιβαστούμε. Αλλά η Σερβία δεν είναι σάκος του μποξ. Ο στρατός της είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη χώρα», δήλωσε ο Βούτσεβιτς, δυο μέρες μετά απ’ όταν ο σερβικός στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και διατάχθηκε να αυξήσει την ετοιμότητά του για μάχη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα