ΑΘΗΝΑ
19:35
|
02.05.2024
Η αλλαγή θα τερματίσει το τρέχον σύστημα επαλήθευσης του Twitter, το οποίο ξεκίνησε το 2009 για να αποτρέψει τις πλαστοπροσωπίες λογαριασμών υψηλού προφίλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Twitter ανακοίνωσε ότι προσφέρει μια συνδρομητική υπηρεσία έναντι 7.99 δολαρίων το μήνα που περιλαμβάνει το σύμβολο που τώρα δίνεται μόνο σε επαληθευμένους λογαριασμούς, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ίλον Μασκ, εργάζεται για να αναθεωρήσει το σύστημα επαλήθευσης της πλατφόρμας λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Σε μια ενημέρωση για τις συσκευές Apple iOS που είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι χρήστες που «εγγράφονται τώρα» για το νέο «Twitter Blue με επαλήθευση» μπορούν να λάβουν το σύμβολο δίπλα στα ονόματά τους «όπως και οι διασημότητες, οι εταιρείες και οι πολιτικοί που ακολουθείτε ήδη».

Ωστόσο η υπάλληλος του Twitter Έσθερ Κρόφορντ σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εξήγησε ότι το «νέο Blue δεν είναι ακόμα ενεργό – το σπριντ για την κυκλοφορία μας συνεχίζεται, αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να μας δουν να κάνουμε ενημερώσεις επειδή δοκιμάζουμε και προωθούμε αλλαγές σε πραγματικό χρόνο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο πλαστοπροσωπίας επαληθευμένων προφίλ, όπως προφίλ πολιτικών και εκλογικών αξιωματούχων, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι η πλατφόρμα «θα αναστείλει τον λογαριασμό που επιχειρεί πλαστοπροσωπία και θα κρατήσει τα χρήματα! Έτσι, αν οι απατεώνες θέλουν να το κάνουν αυτό ένα εκατομμύριο φορές, αυτό είναι απλώς ένα σωρό δωρεάν χρήματα».

Ωστόσο, πολλοί φοβούνται ότι οι εκτεταμένες απολύσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την εποπτεία περιεχομένου και την επαλήθευση στην κοινωνική πλατφόρμα που χρησιμοποιούν δημόσιες υπηρεσίες, εκλογικές επιτροπές, αστυνομικά τμήματα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η αλλαγή θα τερματίσει το τρέχον σύστημα επαλήθευσης του Twitter, το οποίο ξεκίνησε το 2009 για να αποτρέψει τις πλαστοπροσωπίες λογαριασμών υψηλού προφίλ. Το Twitter έχει τώρα περίπου 423.000 επαληθευμένους λογαριασμούς, οι οποίοι ανήκουν σε διασημότητες, αθλητές, κυβερνητικές υπηρεσίες, πολιτικούς παγκοσμίως, δημοσιογράφους, ειδησεογραφικά πρακτορεία, ακτιβιστές, επιχειρήσεις και τον ίδιο τον Ίλον Μασκ.

Η ενημέρωση που έκανε το Twitter στην έκδοση iOS της εφαρμογής του δεν αναφέρει την επαλήθευση ως μέρος του νέου συστήματος συμβόλων. Μέχρι στιγμής, η ενημέρωση δεν είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή το φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Βούλα: Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα