ΑΘΗΝΑ
22:29
|
19.04.2024
Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις 5 Οκτωβρίου και η νόσος εξαπλώνεται ανησυχητικά για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αεροσκάφος από την Αίγυπτο με 27 τόνους ιατρικών προμηθειών και εμβολίων προσγειώθηκε σήμερα στη Βηρυτό στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της χολέρας στον Λίβανο. «Οι προμήθειες θα διανεμηθούν σε νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με συμπτώματα χολέρας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αλ-Αμπιάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε τον Λίβανο αβοήθητο και μόνο μπροστά σε αυτή την υγειονομική κρίση», τόνισε από την πλευρά του ο πρέσβης της Αιγύπτου στη Βηρυτό, Γιάσερ Αλαουί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ιατρική βοήθεια αποφασίστηκε μετά από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ-Φατάχ αλ Σίσι με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι.

Οι υγειονομικές αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν ότι η διανομή των εμβολίων για τη χολέρα θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο Λίβανος υφίσταται σοβαρό «ξέσπασμα» χολέρας μετά από σχεδόν 30 χρόνια. Συγκεκριμένα, ύστερα από την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στις 5 Οκτωβρίου 2022, η επιδημία εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την χώρα και πλέον έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.700 κρούσματα χολέρας και 18 θάνατοι.

Ο ΠΟΥ ανησυχεί ότι αυτή η επιδημία ενδέχεται να επιδεινώσει το ήδη «εύθραυστο» σύστημα υγείας, γεγονός το οποίο οφείλεται στην οικονομική κρίση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του λόγω της περιορισμένης πρόσβασης σε καθαρό νερό και την κατάλληλη αποχέτευση σε ολόκληρη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα