ΑΘΗΝΑ
12:21
|
06.05.2024
Η Mazda πουλά το μερίδιό της έναντι συμβολικού αντιτίμου στη Ρωσική Sollers και διατηρεί το δικαίωμα να το εξαγοράσει ξανά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία παρεμφερή με αυτές που υπέγραψαν η Renault και η Nissan συμφωνία προχώρησε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Mazda.

«Η Εταιρεία αποφάσισε να μεταβιβάσει όλο το μετοχικό της μερίδιο στη Mazda Sollers Manufacturing Rus [MSMR], μια εταιρεία κατασκευής και πωλήσεων αυτοκινήτων στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, στη Sollers PJSC, τον συνεργάτη της κοινοπραξίας μας, και υπέγραψε συμφωνία μεταβίβασης στις 24 Οκτωβρίου 2022», αναφέρεται στην οικονομική έκθεση που η Mazda δημοσίευσε χθες.

Όπως ακριβώς συνέβη και με τη Renault και τη Nissan, η πώληση θα πραγματοποιηθεί έναντι του συμβολικού αντιτίμου του 1€. Η Mazda θα διατηρήσει για τα επόμενα τρία χρόνια το δικαίωμα να εξαγοράσει ξανά το μερίδιό της έναντι του ίδιου αντιτίμου.

Η Mazda σταμάτησε να αποστέλλει ανταλλακτικά στο εργοστάσιό της στο Βλαδιβοστόκ τον Μάρτιο, ενώ η ίδια η επιχείρηση διέκοψε τη λειτουργία της στα τέλη Απριλίου.

«Παρόλο που [η Mazda] συνέχισε τις συζητήσεις με τη Sollers, δεν βλέπει δρόμο για την επανεκκίνηση της επιχείρησης, ως εκ τούτου συμφωνήσαμε να μεταβιβάσουμε το σύνολο των μετοχών μας στη Sollers», σημείωσε η εταιρεία.

Η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε την είδηση ​​της μεταφοράς. Η Sollers ανέφερε ότι είχε ήδη λάβει εγκρίσεις για τη συμφωνία από Ρώσους αξιωματούχους, αλλά η μεταβίβαση δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί επίσημα.

«Η Sollers θα αγοράσει το μερίδιο της Mazda στην κοινοπραξία και σχεδιάζει να επανεκκινήσει το εργοστάσιο με νέα γκάμα μοντέλων το επόμενο έτος», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Autonews. Η μεταβίβαση μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, ανέφερε το Interfax.

Η Mazda σημείωσε ότι αναμένει να καταγράψει «εξαιρετικές απώλειες», ύψους περίπου 12 δισεκατομμυρίων ¥ (84 εκατομμύρια δολάρια), λόγω της απόσυρσής της από τη Mazda Sollers Manufacturing Rus.

Η MSMR λειτουργεί στη Ρωσία από το 2012. Η γραμμή παραγωγής της περιελάμβανε τα crossover μοντέλα Mazda CX-9 και Mazda CX-5 και το σεντάν Mazda 6.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα