ΑΘΗΝΑ
20:03
|
01.05.2024
Εάν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για τη μαζικότερη απόλυση στην ιστορία της εταιρείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όπως αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενες άτομα με γνώση του θέματος, η Amazon σχεδιάζει να απολύσει περίπου 10.000 εργαζόμενους σε εταιρικές και τεχνολογικές θέσεις ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα. Εάν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για τη μαζικότερη απόλυση στην ιστορία της εταιρείας.

Ο συνολικός αριθμός των απολύσεων παραμένει ρευστός. Αλλά αν παραμείνει γύρω στις 10.000, αυτό θα αντιπροσωπεύει περίπου το 3% των εταιρικών υπαλλήλων της Amazon και λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, το οποίο υπολογίζεται σε περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ωρομίσθιοι.

Ο Μπράντ Γκλάσερ, εκπρόσωπος της Amazon, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Κατά την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για τον covid, η Amazon σημείωσε ρεκόρ τζίρου, καθώς οι καταναλωτές συνέρρεαν στο ηλεκτρονικό κατάστημα και οι εταιρείες στις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους της. Η Amazon διπλασίασε το εργατικό της δυναμικό σε δύο χρόνια και επένδυσε τα κέρδη της.

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, η ανάπτυξη της Amazon επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δύο δεκαετιών. Η εταιρεία είχε υψηλό κόστος από τις αποφάσεις να υπερεπενδύσει και να επεκταθεί γρήγορα, ενώ οι αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες και ο υψηλός πληθωρισμός μείωσαν τις πωλήσεις της.

Η αλλαγή των επιχειρηματικών μοντέλων και το οικονομικό κλίμα έχουν οδηγήσει σε απολύσεις σε όλη τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Ο Ίλον Μασκ μείωσε στο μισό τον αριθμό των εργαζομένων του Twitter αυτό το μήνα μετά την εξαγορά της εταιρείας και την περασμένη εβδομάδα, η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, ανακοίνωσε ότι απολύει 11.000 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της. Η Lyft, η Stripe, η Snap και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης απολύσει εργαζομένους τους τελευταίους μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα