ΑΘΗΝΑ
12:18
|
28.05.2024
Η παγκόσμια κλιματική ασφάλεια, δήλωσε ο επόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας, εξαρτάται από την προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα στην κυβέρνησή του και ότι ο ίδιος θα δώσει προτεραιότητα στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο της COP27 o Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Η παγκόσμια κλιματική ασφάλεια, δήλωσε ο επόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας, εξαρτάται από την προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, η οποία είναι απαραίτητη για την ισορροπία του κλίματος και της βιοποικιλότητας.

«Δεν υπάρχει κλιματική ασφάλεια για τον κόσμο χωρίς έναν προστατευμένο Αμαζόνιο», είπε ο Λούλα στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, που διεξάγεται στην Αίγυπτο. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να έχουμε μηδενική αποψίλωση των δασών και θα δράσουμε κατά της υποβάθμισης του μεγαοικοσυστήματός μας».

Ο Λούλα συμπλήρωσε πως πιστεύει ότι ο αγώνας κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν διαχωρίζεται από τον αγώνα κατά της φτώχειας.

Ο κόσμος αγνοεί τις προειδοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή ενώ ξοδεύει τρισεκατομμύρια δολάρια για πολέμους, τόνισε. Όπως ανέφερε στην ομιλία του, η διεθνής κοινότητα χρειάζεται καλύτερη ηγεσία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πρόσθεσε ότι η Βραζιλία είναι έτοιμη να επανενώσει τις προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός πιο υγιούς πλανήτη.

Πρόσθεσε ότι απαιτεί από τα πλούσια έθνη να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να χορηγούν 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη χρηματοδότηση για την προστασία του κλίματος.

Ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή θα αποτελέσει προτεραιότητα, όταν η Βραζιλία φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της G20 το 2024.

Νωρίτερα σήμερα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βραζιλίας ανακοίνωσε στο Σαρμ ελ-Σέιχ την επιθυμία του να φιλοξενήσει τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα το 2025 «στην Αμαζονία».

«Θα μιλήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και θα του ζητήσουμε η COP30 να διεξαχθεί στην Αμαζονία», είπε ο Λούλα, που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου και πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό –μετά την εκλογή του στα τέλη Οκτωβρίου– στην COP27, που διεξάγεται μέχρι τις 18 Νοεμβρίου στην Αίγυπτο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις Βρυξέλλες ο Ζελένσκι για διμερή συμφωνία ασφαλείας και F-16

Επίθεση Μητσοτάκη σε συγγενή θύματος των Τεμπών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπαγκλαντές: Κυκλώνας με διάρκεια ρεκόρ άφησε πίσω του 15 νεκρούς

Στο Παλαιό Φάληρο ο Μητσοτάκης, στην Πελοπόννησο ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα